Memorijal Vere Nikolić otvara stadion u Ćupriji: Seniorski miting u subotu 28. avgusta! (FOTO)(VIDEO)

U subotu 28. avgusta svečano će biti otvoren atletski stadion u Ćupriji koji će nositi ime po čuvenom treneru Aleksandru Aci Petroviću, a prvo takmičenje biće ”Memorijal Vera Nikolić”.

Mnogo atletskih legendi iznedrila je Ćuprija, a kao znak zahvalnosti za Veru Nikolić, Snežanu Pajkić, Dragana Zdravkovića… grad na Ćupriji je sagradio moderan atletski stadion koji će nositi ime po treneru koji je i napravo sve te asove Aleksandaru Aci Petroviću.

Iako je planirano da se otvori 8. maja, zbog epidemiološke situacije odličeno je da se to prolongira za neke bolje dane kada će svi stanovnici Ćuprije i ljubitelji atletike moći da dođu na stadion. Tako je odličeno da 28. avgust bude taj dan kada će zvanično početi da radi stadion u ovom gradu.

atletski stadion cuprija
Novi atletski stadion u Ćupriji; Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Svečano otvaranje je zakazano u 17 časova nakon čega slede trke (za seniore) na 100, 400 i 800 metara za obe konkurencije te na 1500 za žene i 3000 za muškarce.

Ovaj atletski stadion izgradila je Građevinska firma “Bauvezen” iz Lazarevca, a vrednost radova je više od 135 miliona dinara što je platio grad. Na južnoj tribini je postavljeno 2000 stolica crvene boje dok je plavim napisano ime grada.

Nakon završetka stadiona očekuje se početak izgradnje i atletske dvorane koja će koštati 500 miliona dinara, prenosi Tanjug, čime će Ćuprija dobiti jedinstven atletski kompleks. Početak njene izgradnje zavisi od epidemiološke situacije, kažu u Ćupriji.

Za razliku od stadiona, izgradnju dvoranu će finansirati Vlada Srbije i Srpski atletski savez.

Pre oko godinu dan atletski stadion je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom Sergej Bubka sa direktorom Srpskog atletskog saveza Slobodanom Brankovićem i oni su tada izrekli najviše pohvale za ovaj objekat.

Otvaranje atletskog stadiona u Ćupriji: Slobodan Branković, Sergej Bupka, Dragan Životić i Ninoslav Erić
Otvaranje atletskog stadiona u Ćupriji: Slobodan Branković, Sergej Bupka, Dragan Životić i Ninoslav Erić; Foto: facebook/Oak Morava Cuprija

(Atlex.rs)

Scroll to Top