Počela izgradnja atletskog stadiona u Beogradu: Na proleće se otvara objekat sa hotelom, bazenom i akava parkom!

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na izgradnji atletskog stadiona u beogradskoj opštini Obrenovac koji bi trebalo da bude završeni na proleće.

Najavljeno pre nekoliko godina, a zvanično započeto krajem 2023. – u Obrenovcu se gradi atletski stadion. Na samom ulasku u opštinu, između fudbalskog terena i pirodnjačkog parka teren za atletski stadion je već izravnjan.

Aleksandar Šapić istekao je da će se pored atletskog stadiona graditi bazen i akva park i da će grad Beograd nastaviti sa ulaganjima u ovo uopštenu. Za sam stadion Grad je opredelio 500 hiljada evra od čega je već uplaćeno 150.000.

Pozicija na kojoj se nalazi atletski stadion sa hotelom, zatvorenim i otvorenim bazenom, kao i akva-parkom koji će biti gotov već na proleće, izuzetna je jer se već na ulasku u ovu opštinu vidi koliko se ovde gradi i koliko se Obrenovac menja. Mislim da će sa ovim atletskim stadionom i pirodnjačkim parkom, koji se nalazi prekoputa ulice, ovo zaista biti jadan od najlepših delova ne samo Obrenovca nego i čitavog Beograda – rekao je Šapić.

Izgradnja atletskog stadiona u Obrenovocu
Izgradnja atletskog stadiona u Obrenovcu – 13.12.2023.; Foto: Grad Beograd

Na obilasku radova bio je i Slobodan Branković direktor Srpskog Atletskog Saveza. On je istakao zadovoljstvo što će atletska takmičenja uskoro moći da se održe i u mestu gde je on odrastao, kao i da će Obrenovac ponovo moći da stvara uspešne atletičare.

Opština Obrenovac iznedrila mnoge talente koji su postigli značajne rezultate u atletici.  Građani ove opštine zaslužili su da dobiju jedan ovakav stadion – istakao je Slobodan Branković.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević zahvalio je Aleksandru Šapiću na poseti Obrenovcu i što se bori da Obrenovčani dobiju atletski stadion kakav zaslužuju.

Ovaj stadion gradimo ne samo za potreba Obrenovca već i samog Beograda i zaista je važno da Grad ima ovakav jedan objekat kako bi sportisti mogli da se pripremaju za svoja takmičenja – rekao je Miloš Stanojević.

Podsetimo, najavljena je izgradnja nacionalnog atletskog stadiona u Surčinu koji bi trebalo da bude završen do 2027.

(Atlex.rs)

Scroll to Top