Amela Terzić postala mama: Komplikacije na porođaju spasio otac atletičara

Jedna od najboljih atletičarki Srbije svih vremena Amela Terzić u nedelju 11. avgusta 2021. postala je mama.

Prošle su već dve godine od kako se Amela Terzić Ljajić povukla iz atletike. Zakoračila je u bračne vode sa takođe bivšim atletskim reprezentativcem Jasminom Ljajićem, a njihova ljubav krunisana je rođenjem sina Kaida 11. avgusta.

Kako je i planirano porodila se u Beogradu u GAK Narodni front međutim, nije sve išlo po planu, došlo je do komplikacija.

– Moja glavna doktorica za trudnoću, Rada Vukdelić je iz Beograda, pa sam zato došla u glavni grad i porodilište u Narodnom frontu. U početku je bilo sve dobro, ali su iznenada nastupile komplikacije, čak toliko ozbiljne da je život mog sina bio u pitanju. Tu noć između 11.i 12.avgusta nikada neću zaboraviti. U suzama su me uspavali – rekla je Amela za Sportski Žurnal.

Sve je na sreću završeno dobro i mama i beba su dobro.

– Zahvaljujući stručnom timu iz GAK-a, uspeli su da mi spasu dete. Jedan od doktora bio je profesor Željko Mitrović, doktor medicine, a drugi doktor Dejan Dimitrijević, čiji sin trenira atletiku u klubu Top džamp kod Dragutina Topića. Ne mogu da objasnim koliko sam im zahvalna. Kada sam se probudila rekli su mi: „Rodila si sina. Beba je dobro“. Dalje ništa nisam htela da čujem.

Kako je Kaid iz atletske porodice roditelji već znaju čime će se baviti kad poraste.

Nadam se da će biti brz na mene, kao što sam ja na svoju majku bila brza. Ima duga stopala. Primetili su to još dok je bio u stomaku i rekli mi. To znači da će da bude visok i da ima duge noge. Želim da moj sin bude sportista, pre svega zbog zdravlja i načina života, jer smo suprug i ja u sportu  – uz osmeh konstatuje raspoložena mama Amela.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template