Savladano i 198cm: Druga vezana pobeda Angeline u DL krunisana novim rekordom Srbije; sledeća misija – 2m!

Neverovatnih deset dana za Angelinu Topić u kojima je uspela da čak dva puta pobedi na mitingu Dijamantske lige, a nakon Dohe u Rabatu/Marakešu je postavila i novi državni rekord od 198 centimetara.

Na trećem ovosezonskim mitingu Dijamantske lige, drugom na kojem se takmičilo u ženskom skoku uvis, pobedu je ponovo u ovoj disciplini odnela 18-godidšnja Srpkinja Angelina Topić.

Druga njena pobeda na serijalu najprestižnijih takmičenja i to za redom, tri nedelje pre Evropsko prvenstva u Rimu, govore da će Angelina biti spremna, u najmanju ruku, za odbranu bronzane medalje iz Amsterdama od pre dve godine.

Ogroman uspeh pobedom na ovom takmičenju Topićeva je krunisala i postavljanjem novog rekorda Srbije. Ono što joj nije pošlo za nogom 10. maja u Dohi, jeste sada 19. u Maroku.

U trećem pokušaju uspela je napokon da savlada visinu od 198 centimetara koja ju je u poslednje vreme konstanto pobeđivala.

Na mitingu u Marakešu (Rabat) Angelina je imala samo jedan neuspeli pokušaj do pomenute visine. Oborila je letvicu na 191 centimetara, i kao da joj je taj neuspeli doneo uspeh na visini koju jedinu nije uspela da savlada devet dana ranije u Dohi ni iz prvog, ni iz trećeg pokušaja.

 

Samo dve takmičarke pored Angeline, uspele su da preskoče 1.91, a to su Kristina Honsel i Lija Apostolovski, koje su ujedno završile kao druga, odnosno treća na mitingu.

Iza Topićeve, ostale su i Naval Meniker, Safina Sadulajeva, Buse Savaskan, Solen Gikel, Dadežda Dubovitskaja i Safae Maskani.

Nakon postavljanja novog državnog rekorda Topićeva je nastavila takmičenje na sledećoj visini. Po prvi put u karijeri, na zvaničnom takmičenju, napala je i visinu od 2 metra. Nije uspela da je savlada, ali je u prošlosti pokazala da je pitanje vremena kada će ponovo pomeriti granicu.

 

Sa dve pobede Angelina ima lepe šanse i pobedu na kraju sezone u generalnom plasmanu. To je do sada uspela samo Ivana Španović (5 puta) iz Srbije.

Ženski vis će se skakati još u Stokholmu 2. juna pre Evropsko prvenstva u Rimu, a do Olimpijskih igara biće održan u Parizu 7. jula i 22. avgusta u Lozani. Nakon Igara ostaje još Cirihu 5. septembra i veliko finale koje će biti održano 13. i 14. septembra u Briselu. Ženski vis je u finalu na programu prvog dana.

(Atlex.rs)

Scroll to Top