Novi grad u Srbiji sa atletskom stazom: Ruma dobila multifunkcionalni objekat

Grad Ruma se upisala u listu gradova koje poseduju atletsku stazu u Srbiji, a to je urađeno u dvorištu osnovnih škola i poseduje 4 kružne staze od 300 metara.

Atletski savez Vojvodine dobio je 6. grad koji ima atletsku stazu kružnog oblika. Sličan onom na Banjici i ovaj u Rumi ima krug od 300 metara, sa produženim pravcem za 100 metara, ali za razliku od beogradskog ovaj ima 4 staze.

Spada u trenažni atletski objekat za trkače jer se u sredini nalaze tereni za mali fudbal, košarku i odbojku sa betonskom podlogom pa u Rumi na ovom objektu neće moći da se radi i sa bacačima. Sa stavljanjem tartan staze dobijen je mali sportski centar koji se nalazi između dve osnovne škole „Dušan Jerković“ i „Veljko Dugošević“ koje zajedno broje 1435 đaka.

Ateltska staza u Rumi.
Ruma dobila atletski objekat; Foto: Opština Ruma

Ovo je prvi trenažni stadion na teritoriji AS Vojvodine koji nije za takmičenja, a ukupno 6. atletski objekat pored atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici (koji više nema licencu), atletskog stadiona u Zrenjaninu (završen 2019., ali su onda počeli novi radovi koji još uvek traju), fudbalskih stadiona u Novom Sadu (najavljuje se rekonstrukcija stadiona i izbacivanje atletske staze) i Subotici (nikad korišćena staza postavljena 2018.) i stadion u Vršcu (nikad korišćen, izgrađen 2014.).

Naša opština kontinuirano radi na unapređenju uslova za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, posebno među mladima. Sport je od vitalnog značaja za razvoj dece, kako fizički, tako i mentalno. Nastavićemo da podržavamo sportske aktivnosti u našoj opštini i da radimo na stvaranju boljih uslova za sve naše učenike – poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Koje sve atletske objekte poseduje Srbija možete pogledati ovde.

Ateltska staza u Rumi
Ruma dobila atletski objekat; Foto: Opština Ruma

(Atlex.rs)

Scroll to Top