”Strahinja je u životnoj formi, a 19.maja će biti najbolji!”: Jovančević napada 8m u Jerusalimu i OI!

Strahinja Jovančević otvorio je sezonu na maestralan način skočivši treći rezultat karijere i drugi na otvorenom od 7,97 metara, a po rečima Gorana Obradovića na mitingu u Jerusalimu 19. maja biće najbolji.

Proveo je više od mesec dana na pripremama Strahinja Jovančević sa Ivanom Španović, prvo na Mauricijusu, a potom i u Dubaiju. Sezonu je otvorio na mitingu u Dubaiju 3. maja skočivši čak 7,97 metara, a po rečima trenera Gorana Obradovića sa kojim je radio na pripremama, pik prvog dela sezone biće 19. maja.

  •  Strahinja je odlično trenirao i svi parametri nam govore da je u životnoj formi. Očekivali smo lepe vesti i ako mu je to bilo prvo takmičenje na otvorenom u 2024. Istina, ovo je samo uvod za miting srebrne kategorije Svetske atletike u Jerusalimu 19. maja kad planiram da bude najbolji u ovom delu sezone i da obezbedi dovoljno bodova za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.
Strahinja Jovančević sa Goranom Obradovićem i Ivanom Španović
9. Belgradde meeting 2024. – 9. februar – Strahinja Strahinja Jovančević sa Goranom Obradovićem, Ivanom Španović i Miloradom Jovančevićem; Foto: Atlex

Na stadionu na kojem je skočio 7,97 metara Strahinja se pripremao 12 dana tako da ga je dobro poznavao, a jedina želja pred takmičenje mu je bila da zabeleži najbolji start sezone u karijeri, odnosno bolji skok od 7,76 metara koliko je skočio na premijernom takmičenju 2019.

Za razliku od svih prethodnih godina više nema takmičenja iz polu zaleta već se odmah ide iz punog i ono na čemu se posebno radilo jeste da se takmičenja rešavaju u prva tri skoka umesto dobro poznate 6. Jovančević serije. Upravo je tako i bilo u Dubaiju gde je najdalje skočio u trećem pokušaju.

(Atlex.rs)

Scroll to Top