Istorijska pobeda Angeline na DL: Topićeva prva posle Španovićeve koja je ostvarila trijumf, novi državni je blizu!

Na mitingu Dijamantske lige u Dohi Angelina Topić je odnela pobedu u skoku uvis sa preskočenih 194 centimetara i tako postala tek drugi atletičar iz Srbije sa pobedom na nekom mitingu najprestižnije serije takmičenja.

Do sada je jedinio Ivana Španović imala epitet pobednika mitinga Dijamantske lige iz Srbije, a od sada to priznanje nosi i Angelina Topić zahvaljujući pobedi na mitingu u Dohi 10. maja.

”Mali dijamant” Angelina je osvojila na takmičenju u Dohi gde je pobedila skokom od 194 centimetara, a sve visine (180-184-188-191-194) je praskala iz prve.

Plenila je samopouzdanjem, a malo je nedostajalo da, takođe u prvom pokušaju, preskoči i 198 centimetara. To bi bio novi rekord Srbije na otvorenom međutim, petom je zakačila letvicu.

Možda bi se to i dogodilo već sad u Dohi, na otvaranju sezone da strahovito jak vetar nije ometao sve takmičare. U trenucima kada se odvijao vis, na drugim disciplinama vetar je meren brzine i do 3 metra u sekundi. To je u mnogome ometalo visašice da pogode zalet i da u letu izdrže taj pritisak vetra da ne padnu na letvicu.

Angelina je još jednom pokazala, da iako ima svega 18 godina, i te kako ume da se nosi sa svim preprekama koje joj se nađu na putu ka uspehu i cilju.

Da se to dogodilo, ne bi bilo prvi put da Topićeva postavlja državni rekrod na mitingu Dijamantske lige. To je već učinila prošle godine na mitingu u Parizu, a potom je u Pragu izjednačila taj skok od 197 centimetara.

 

Veliki je uspeh samo takmičenje na nekom mitingu Dijamantske lige. Samo 9 Srba je imalo tu privilegiju – Ivana Španović, Asmira Kolašinca, Dragane Tomašević Tatjane Jelače-Mirković, Milica Gardašević, Anja Lukić, Armin Sinančević, Adriana Vilagoš i Angelina Topić. Neki su dobijali pozive, ali razno razne okolnosti su se isprečile da se i takmiče – Milan Ristić, Tamara Salaški, Vedran Samac, a samo troje njih je uspelo da se domogne velikog finala – Ivana Španović, Armin Sinančević i Angelina Topić koja je prošle godine zauzela 3. mesto.

Ivana ima 5 osvojenih dijamanata za sveukupnog pobednika, i jedina je bila koja ima i pojedinačne pobede na mitinzima do sada. Milica Gardašević je uspela da se domogne trećeg mesta ove godine na mitingu u Šangaju, a sad je Angelina Topić uspela da postane tek drugi sprski atletičar sa pobedom na nekom mitingu najprestižnijeg serijala atletskih takmičenja na svetu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top