Zlato i rekord šampionata za Srbiju na parasvetskom prvenstvu u atletici: Čestitao i ministar

Jedan od najboljih paraatletičara Srbije svih vremena Željko Dimitrijević odbranio je titulu prvaka sveta u bacanju čunjeva na Svetskom prvenstvu za paraatletičare u Dubaiju.

U kategoriji F51 Dimitrijević je čunj bacio 33,82 metara što je za više od tri i po metara više od drugoplasiranog Meksikanca koji je bacio 30,16 metara.

Dimitrijević je još jednom pokazao da je svetska klasa i najbolji svih vremena u ovoj disciplini pošto je aktuelni višestruki svetski rekorder ovim hicem na SP u Dubaiju postavio rekord šampionata. On je nadmašio svoj rekord postavljen na prošlom šampionatu u Londonu kada je čunj bacio 31,99 metara

Aktuelni svetski rekord Dimitrijević je postavio ove godine 14. septembra na jednom od poslednjih takmičenja pred Svetsko prvenstvo u Kruševcu kada je zabeležio hitac od 33,96 metara.

https://www.instagram.com/p/B4mxdrWofW_/

Povodom novog uspeha iskusnog atletičara svoju čestitku poslao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Željko, ti suvereno vladaš planetom, neprikosnoveno, istorijski! Još jednom si dokazao da dugogodišnji pobednički niz, iz Londona, Rija, Berlina… nije samo cilj, već uvek put ka novom rekordu i novom uspehu za tebe i našu Srbiju – naveo je Udovičić.

(Atlex.rs)

Scroll to Top