Bibić predvodi prvu srpsku mešovitu štafetu: Reprezentacija sa 13 predstavnika na SP u krosu!

Selektor reprezentacije Srbije Edin Zuković saopštio je spisak od 13 imena koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u krosu koji se održava 30. marta u Beogradu.

Na spisku u pojedinačnoj konkurenciji nema seniora već 9 juniora, 4 u muškoj i 5 u ženskoj konkurenciji. Seniori će se takmičiti u štafeti, prvoj mešovitoj u istoriji Srbije.

Kao domaćini imamo pravo da prijavimo učesnike bez norme, a selektor Zuković se opredelio da šansu pruži Aldinu Ćatoviću, Sergeju Kostiću, Veljku Vasiljeviću i Kabiru Ziljkiću kod juniora odnosno Saimi Murić, Mejri Mehmedović, Nataliji Grujić, Lenki Nikolić i Jani Rajić kod juniorki.

U seniorskoj konkurenciji Srbija će nastupiti u maštovitoj štafeti 4×2000 metara u sastavu Elzan Bibić, Nikola Raičević, Teodora Simović i Milica Tomašević.

Najava za SP u krosu 2024
57. Beli kros, najava za SP u krosu u Beogradu 2024. – Elzan Bibić; Foto: SAS

Svetski kros je najveće trkačko takmičenje, nastupaju takmičari sa velikim iskustvom, spremnošću i jakim rezultatima u svim srednjeprugaškim disciplinama. Mi ćemo se predstaviti sa juniorima i juniorkama, ekipama kojima će značiti međunarodno iskustvo, da se ogledaju na najvećoj svetskoj sceni, a sve u cilju njihovog sportskog razvoja. Uz njih imaćemo prvi put i miks štafetu koju će predvoditi naš najbolji srednjeprugaš Elzan Bibić, koji će uz Nikolu, Teodoru i Milicu probati da ostvari dobar timski plasman i da sa tom štafetom možda i najavimo da ćemo u budućnosti na taj način raditi na razvoju srednjih i dugih trčanja –  istakao je selektor Zuković.

Ovo je najbolje što Srbija ima trenutno na dugi prugama tako da nema sumnje da će učešće na ovako velikom takmičenju svima puno značiti za nastavak karijere.

Svetsko prvenstvo održaće se u subotu 30. marta u parku Ušće u Beogradu. Početak je zakazan za 11 časova kada će na programu biti U20 trka za žene, potom će i najbolji juniori sveta trčati od 11:35. Pre seniorskih trka održaće se štafetna trka 4×2000 metara u 12:15, a potom slede i seniorska nadmetanja u 12:45 za žene odnosno od 13:30 za muškarce.

Poziv SP kros - Beograd

(Atlex.rs)

Scroll to Top