Predsednici SA, EA, SAS-a na prijemu kod Vučića: Nacionalni stadion kreće da se gradi već ove godine, Kou specijalna plaketa!

Dan pred 45. Svetsko prvenstvo u krosu koje će se održati u Beogradu 30. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je najviše atletske zvaničnike i najavio početak izgradnje nacionalnog stadiona.

U petak 29. marta u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je najviše članove atletskog sveta povodom 45. prvenstvu Sveta u krosu kojem će Beograd biti domaćin.

Pored Vučića, domaćini na Andrićevom vencu, bili su i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković, a u goste su im došli predsednik SA Sebastijan Kou, predsednik EA Dobromirov Karamarinov, predsednik SAS-a Veselin Jevrosimović, predsednik lokalnog organizacionog odbora (LOC) SP u krosu Slobodan Branković kao i dvoje atletičara Elzan Bibić i Teodora Simović.

Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji. Hvala vam još jednom – rekao je Vučić.

Predsednici SA, EA i SAS-a kod Aleksandra Vučića
Prijem Aleksandra Vučića atletskih čelnika – 29. mart 2024. – S. Branković LOC-a SP u krosu), V. Jevrosimović (SAS), D. Karamarinov (EA), S. Kou (SA) A. Vučić (predsednik Srbije), Z. Gajić (ministar sporta), B. Maljković (OKS), E. Bibić i T. Simović; Foto: SAS

U razgovoru sa predsednikom Evropske atletike Karamarinovim predsednik Vučić dao je obećanje da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu početi već do kraja ove godine, a završetak radova se očekuje 2027.godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom.

Na sastanku je otvoren širok spektar pitanja vezanih za budućnost „kraljice sportova“ i njen dalji razvoj u našoj zemlji. Pričalo se i o uspešno organizovani takmičenjima do sad Evropsko dvoransko prvenstvo 2017. i Svetsko dvoransko prvenstvo 2022. Ono što je zajedničko za oba šampionata jesu da su najbolje ocenjena dvoranska takmičenja do sad u istoriji.

– Srbija je zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti. Naše gostoprimstvo je čuveno i o tome priča ceo sportski svet. U atletici važimo za omiljenu destinaciju, zato i ne čudi što ćemo na Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za novu medalju koju će poneti upravo iz našeg glavnog grada. Ni jedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao naša zemlja i mi smo na svemu što je urađeno i učinjeno beskrajno zahvalni predsedniku Vučiću i svim ljudima iz njegovog tima koji stoje iza nas i naše borbe za procvat i prosperitet srpske atletike koja širom meridijana uživa veliki respekt – rekao je Slobodan Branković.

Sebastijan Kou i Aleksandar Vučić
Prijem Aleksandra Vučića atletskih čelnika – 29. mart 2024. – Sebastijan Kou dobija posebno priznanje od predsednika Srbije; Foto: SAS

Na kraju sastanka predsednik Vučić uručio je specijalno priznanje predsedniku Svetske atletike Sebastijanu Kou zbog toga što prepoznaje značaj atletike i pomaže razvoju iste.

Svetsko prvenstvo u krosu održaće se u subotu 30. marta od 11 časova na Ušću u parku prijateljstva. Srbija će imati predstavnike u juniorskim trkama koje su odmah na početku i u seniorskoj mešovitoj štafeti.

(Atlex.rs)

Scroll to Top