Tri atletska ugovora VodaVode: Srbija kandidat za čak 3 Evropska šampionata!

U prostorijama Komtrejda kompanija VodaVoda potpisala je čak tri atletska ugovora, a direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković istakao je da su podnete kandidature za čak 3 prvenstva Evrope u periodu od 2026.-2028.

Kompanija VodaVoda nastavlja saradnju sa Srpskim atletskim savezom i Angelinom Topić. Nakon što je prvi ugovor potpisan pre dve godine pred dvoransko Svetsko prvenstvo, ovo domaća kompanija odlučila je da nastavi da podržava i savez i Angelinu u narednom periodu, ne navodiće se detalji ugovora (broj godina, vrednost…).

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas pozdravim i da se zahvalim Vojinu Đorđeviću i njegovoj kompaniji koja dugi niz godina sponzoriše srpsku atletiku i razvoj bazičnog sporta. Mi smo im se odužili sa rekordnim brojem medalja, a medalje tek treba da pristižu, izražavam veliku zahvalnost njegovoj kompaniji, Vojine hvala ti puno, VodaVoda je oficijalna voda srpske atletike – rekao je Veselin Jevrosimović, nakon čega je reč dobio i Vojin Đorđević, vlasnik kompanije VodaVoda.

Veselin Jevrosimović, potpisivanje ugovora sa VodaVoda 2024
Potpisivanje sponzorskog ugovora SAS-a i VodaVoda – 20. mart 2024. – Veselin Jevrosimović (predsednik Srpskog atletskog saveza); Foto: Atlex

– Sve vas srdačno pozdravljam, zahvaljujem Veselinu Jevrosimoviću na lepim rečima, Voda voda jeste uz mnogo srpskih sportova. Za mene je atletika kraljica sportova, jer je simbol izdržljivosti, gde trenutak odlučuje. Ponosni smo što imamo ovolike medalja, hvala Srpskom atletskom savezu koji to lepo vodi, jer rezultati ne dolaze bez toga – rekao je Vojin Đorđević.

VodaVoda je 2022. stala iza Angeline Topić za period do Olimpijski igara u Parizu. Angelina je ispunila cilj i plasirala se na Igre. Prvi ugovor je istekao, a sada je ova kompanija odlučila da nastavi saradnju sa zvanično najboljom mladom atletičarkom Evrope, ne navodeći dužinu novog ugovora.

 Izrazila bih veliku zahvalnost kompaniji VodaVoda koja je uz mene dugo, činjenica da delimo iste vrednosti ojačava našu saradnju. Ovo mi je veliki podstrek da nastavim da radim ono što najbolje znam i uzbuđena sam zbog svega što nas čeka – poručila je Angelina Topić.

Angelina Topić, VodaVoda
Potpisivanje sponzorskog ugovora SAS-a i VodaVoda – 20. mart 2024. – Angelina Topić; Foto: Atlex

Oficijalna voda SP u krosu

Pored dve obnovljene saradnje VodaVoda biće i zvanična voda Svetskog prvenstva u krosu koje će se održati 30. marta u Beogradu u parku Ušće. Time će se nastaviti saradnja ove kompanije sa velikim atletskim takmičenjima koje organizuje SAS.

– Velika zahvalnost medijima koji su ispratili ovo, velika zahvalnost i kompaniji VodaVoda, jer je Vojin uvek sa nama kada god je nešto veliko. SAS organizuje drugo Svetsko prvenstvo u kratkom periodu, to nas čini izuzetno ponosnim. Pored medalja koje su naši atletičari sa trenerima osvojili, organizacija velikih sportskih događaja je uticala da imamo mlade koji ispunjavaju dvorane, nastavljamo taj kontinuitet uz kandidaturu za tri EP šampionata u budućnosti, 26, 27 i 28. Verujem da ćemo imati dugoročan ugovor. Uvek šta god smo radili, dobijali smo pohvale da od Evropske atletike. Direktan prenos iz Beograda će ići u preko 50 zemalja sveta. Ali to nije interes Voda vode, već da jedna zdrava voda bude promovisana na najbolji način kakav atletika i pruža – rekao je Slobodan Branković.

Branković i Đorđević potpisuju ugovor između SP u krosu i VodaVode
Potpisivanje sponzorskog ugovora SAS-a i VodaVoda – 20. mart 2024. – Slobodan Branković (direktor SP u krosu), Veselin Jevrosimović (predsednik Srpskog atletskog saveza) i Vojin Đorđević (vlasnik VodaVoda); Foto: Atlex

Srbija domaćin 3 Evropska prvenstva!?

Direktor SAS-a Slobodan Branković najavio je da je Srbija podnela kandidature za čak 3 prvenstva ”starog kontinenata” u tri godine zaredom 2026., 2027., i 2028.

Ono što se još od ranije zna SAS želi da organizuje evropski šampionat na otvorenom 2026. ili 2028. Novine koje je Branković otkrio jeste da su podnete kandidature za kontinentalni šampionat za veterane i trke na putu.

EP za trke na putu je zapravo prvenstvo Evrope u maratonu koje se održava svake dve godine. Sledeće izdanje održaće se 2025. u Briselu, a Srbija želi da ona bude domaćin nakon Belgijanaca 2027. Po rečima Brankovića te trke koje traju dva dana okupile bi preko 30.000 trkača.

Slobodan Branković, predsednik LOC za SP u krosu 2024
Potpisivanje ugovora SAS, SP Kros i Angelina Topić sa VodaVoda – 20. mart 2024. – Slobodan Branković (predsednik LOC za SP u krosu 2024.); Foto: SAS

Međutim ono što prvo dolazi je Evropsko prvenstvo za veterane u dvorani 2026. Najbolji srpski veterani su otputovali u Torun gde se od 16.-23. marta održava 14. po redu izdanje ovog šampionata, za koje SAS želi da se kandiduje da bude domaćin narednog izdanja.

– Organizujemo Evropsko prvenstvo za veterane u dvorani 2026. godine, Evropsko prvenstvo u aprilu mesecu 2027. godine za trčanje na putu, gde je u subotu trčalo 30.000 takmičara. Kruna svega je 2028. godina i Evropsko prvenstvo za seniore na novom Nacionalnom atletskom stadionu.

Sve fotografije

 

(Atlex.rs)

Scroll to Top