Ona je najveći brend Srbije za 2019: Atletičari najbolji sportisti Novog Sada, Novog Pazara, Čačka…

Kao i na kraju svake godine podvlače se crte i biraju najbolji u mnogim oblastima, tako je u tri grada za najbolje sportiste proglašeno četiri atletičara, a ”kraljica sportova” ima i najveći ženski brend Srbije za 2019.

O brendu ne treba trošiti reči, to je Ivana Španović.

Na međunarodnoj konferenciji o sportu ”Sporto”, koja se tradicionalno već 13 godina održava u Portorožu, Srbija je dobila sedme laureate.

Najbolja srpska atletičarka možda nije imala sezonu kakvu je očekivala jer zbog povrede nije mogla da nastupi na Svetskom prvenstvu. Zlato sa dvoranskog prvenstva Evrope i sve što donosi ime i pojava Ivana Španović poznato je širom sveta. Gde god se pojavi na najbolji mogući način prezentuje Srbiju, a ne sme se zaboraviti ni uticaj na mlade.

Ivana Španović, Evropsko prvenstvo Beograd 2017
Dvorasnko prvenstvo Balkana 2017, Beograd, Arena; skok udalj, Ivana Španović, Srbija; Foto: Atlex

Pobednici su odlučeni nakon istraživanja agencije ”Medijana” koja obuhvata popularnosti, prepoznatljivost, uspešnost, atraktivnost i odnos sa sponzorima.

Od 2015. samo prošle godine Ivana nije ponela ovo priznanje. Ove nagrade se dodeljuju sedam godina za Srbiji, a sve je počelo pre 13 za sportiste iz Slovenije, kasnije se priključila Hrvatska i na kraju i Srbija.  Ivani je ovo četvrto priznanje, a pored nje za ovu godinu najbolji muški brend je Novak Đoković, a sportska ekipa fudbaleri Crvene zvezde.

Pored ove nagrade Ivana Španović je ponovo proglašena za najbolju sportiskinju Novoga Sada.

Iako ima tek 17 godina Ivana Ilić je proglašena za najbolju sportiskinju grada Čačka, dok su u Novom Pazaru najbolji Elzan Bibić i Teodora Simović.

Elzan Bibić i Teodora Simović, najbolji sportisti Novog Pazara 2019.
Elzan Bibić i Teodora Simović, najbolji sportisti Novog Pazara 2019.

(Atlex.rs)

Scroll to Top