Otkriveno zašto Ivana nije skakala na DL: Povreda u Dubaiju zbog koje je upitna odbrana zlata na EP!

Iako je bilo najavljeno da će skakati zajedno na mitingu Dijamantske lige u Šangaju  Ivana Španović i Milica Gardašević, državna rekorderka se nije pojavila, a njen trener Goran Obradović otkrio je i razlog – povreda zadnje lože.

Ivana Španović, Strahinja Jovančević i Darko Pešić ( crnogorski višebojac) boravili su 12 dana na pripremama u Dubaiju u drugoj polovini aprila i tu se dogodila povreda.

Prve 3 nedelje priprema proveli su na Mauricijusu u novim i jednom od najmodernijih sportskih kompleksa na svtu. Međutim tamo su trenirali na Mondo polozi koja je izuzetno tvrda, odlična za takmičenja, ali mnogo agresivna za treniranje.

Ivana Španović i Strahinja Jovančević na priprema na Mauricjusu
Ivana Španović i Strahinja Jovančević na priprema na Mauricjusu; Foto: privatna arhiva/ Goran Obradović

Prvi sitni problemi sa povredama počeli su tad već da se pojavljuju, ali onda narednih 12 dana koje su proveli u Dubaiju morali su da se bore sa znatno većim problemima.

  • U tih 12 dana dogodilo se svašta. Doživeli smo najveće nevreme u Dubaiju u njegovoj novijoj istoriji. Bilo je i nekoliko žrtava u nezapamćenoj oluji koja je potopila pola grada i nanela ogromnu štetu. Na sve to došla je i Ivanina povreda zadnje lože – rekao je Goran Obradović za Sportski Žurnal.

Nezapamćeno nevreme tutnjalo je tih dana Dubaijem. Ulice su se pretvorila u reke, a jedan stadion je bio pretvoren u bazen, pa su srpski atletičari bili primorani da treniraju na drugom koji je se nalazi malo izvan grada.

 

Međutim to nevreme nije najveći problem sa kojim su se susreli već Ivanina povreda već 5. dana boravka u Dubaiju.

  • Posle pet dana priprema Ivana je doživela povredu zadnje lože na treningu tehnike. Brzo smo reagovali, sve snimili i uradili tretman PRP, lečenje krvnom plazmom. Zato se nije pojavila u Šangaju. Srećom pa je povreda bila takva da je Ivana van staze bila samo dve nedelje. To konkretno znači da nismo otišli u Kinu ni u Ujedinjene Arapske Emirate, mada smo oba takmičenja planirali.

Iako je prvobitni plan bio da Ivana ne takmiči na Evropskom prvenstvu, nakon preskočene cele zime ipak su Goran i ona odlučili da se brani zlato iz Minhena u Rimu međutim, nakon ove povrede pitanje je da li će to biti moguće.

  • Rim nije upitan, ali je pitanje koliko će biti spremna za takmičenje. Ima vremena do tada.

(Atlex.rs)

Scroll to Top