Vlada Srbije bogato nagradila Ivanu i Gorana za osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu!

Vlada republike Srbije donela je odluku da Ivanu Vuletu i Gorana Obradovića nagradi sa po 30.000 evra zbog osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Istorijski uspeh za srpsku atletiku, osvajanje prve zlatne medalje u istoriji Srbije na Svetskim prvenstvima odvilo se pred očima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra sorta Zorana Gajića i ministra finansija Siniše Malog i nije prošao ne zapaženo.

Samo dva dana nakon ovog uspeha Vlada republike Srbije donela je rešenje o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate sportistkinji Ivani Vuleti i njenom treneru Goranu Obradoviću za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini – atletika, skok u dalj.

Ivana Vuleta i Goran Obradović sa zlatnim medaljama sa SP 2023
Svetsko prvenstvo 2023-, Budimpešta – 21. avgust – Goran Obradović i Ivana Vuleta sa zlatnim medaljama; Foto: privatna arhiva

U saopštenju se navodi da je takmičenje počelo 19. avgusta u Budimpešti u Mađarskoj, i traje i dalje, a odlukom Vlade Srbije, Vuleti i Obradoviću dodeljena je novčana nagrada u iznosu od po 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

– Donošenje ovog rešenja je od veoma važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, za što bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju., zaključeno je u saopštenju Vlade.

(Atlex.rs)

Scroll to Top