Srbi će u Dubai na pripreme: SAS i policija Dubaija učvrstili saradnju!

Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog Saveza, nalazi se u Dubaiju gde je bio gost šefa policije Majora Generala Abdulaha Kalifija i tom prilikom mu je uručio plaketu SAS-a, a zauzvrat, kao čin dobrih odnosa, je dobio plaketu policije Dubaija i članstvo u “Police officer” klubu ovog grada.

Na ovaj način je i krunisana saradnja SAS-a i policije Dubaija koja traje već izvesno vreme i donosi direktne benefite našim najboljim atletičarima kojima je na korišćenje ustupljen policijski stadion u Dubaiju za treninge tokom pripremnog perioda. Ivana Vuleta često tamo obavlja pripreme poslednjih godina, a u decembru 2021. pridružili su joj se i Strahinja Jovančević i Darko Pešić.

Velika zahvalnost komandantu i šefu policije Dubaija, Major Generalu Abdulahu Kalifi, velikom prijatelju naše zemlje i Srpskog Atletskog Saveza uz čiju saglasnost i dozvolu naši atletičari koriste policijski stadion Dubaija za trenažni proces u pripremnom periodu – poručio je Jevrosimović.

veselin-jevrosimovic-sa majorom policije Dubajia
Veselin Jevrosimović i Major General policije Dubajia Abdulah Kalifi, 2022. – 29. novembar, uručenje plakete policije Dubaija; Foto: privatna arhiva

Major General Abdulah Kalifa Al Mari je visoko rangirani policijski general, u taj čin proizveden je u martu sa pozicije brigadira.

Komanduje policijskim korpusom Dubaija koji broji 15.000 obučenih, pripremljenih i naoružanih pripadnika snaga reda.

Ključni deo njegovog upravljanja policijskim snagama uključuje primenu pametne tehnologije. Prošle godine na “Gitek-u”, policija Dubaija predstavila je niz uređaja, uključujući rukavicu koja razume pokrete znakovnog jezika svog korisnika i prevodi ih na arapski na ekranu računara, kao i niz inicijativa za e-usluge za povećanje efikasnosti.

Abdulah Kalifa je osnovao motociklističku grupu za zaštitu VIP ličnosti 2008. i zaslužan je za osmišljavanje aplikacije za pametne telefone policije Dubaija. Njemu je dodeljena ključna uloga u bezbednosnim pripremama za “Ekpo 2020 Dubai”.

(Atlex.rs)

Scroll to Top