Ivana, Elzan, Goran i Vojvodina najbolji: SAS progasio najuspešnije za 2023. i dva nova sponzora za uspešniju 2024.

U prostorijama Komtrejda Srpski atletski savez proglasio je najbolje za 2023. koju predvode Ivana Španović, Elzan Bibić, Goran Obradović i AK Vojvodina.

Bez ikakvih dilema najbolja atletičarka i za 2023. godinu je Ivana Španović, svetska šampionka. U muškoj konkurenciji Elzan Bibić je nakon osvajanja bronze na dvoranskom Evropskom prvenstvu oborio nekoliko državnih rekorda tokom leta i time zasluženo osvojio titulu najboljeg atletičara.

– Ovo je prva godina da nisam spremila govor, svima koji su se pridružili SAS želim godinu za pamćenje, što je do nas, nećemo vas razočarati. Nama sportistima i trenerima želim da ne odstupamo od principa i onim zbog čega smo ono što jesmo. Želim vam svima uspeh i da se vidimo ovde i sledeće godinerekla je Ivana Španović.

Elzan Bibić i Ivana Španović, najbolji atletitčari Srbije za 2023.
Dodela priznanja najbolju atletičarima u Srbiji za 2023. godinu – 30. januar 2024. – Elzan Bibić i Ivana Španović, najbolji atletičari Srbije u 2023.; Foto: Atlex

Vojvodina je, ne samo zbog Ivane i najboljeg trenera Gorana Obradovića, već i zbog uspeha Milice Gardašević, Milice Emini, Đorđa Mijailovića, Jovana Stranića, Tamare Radojčić, Tamare Milutinović… najbolji klub u Srbiji.

Angelina Topić iz Top Jumpa-a je još uvek juniorka, pa je tako osvojila plaketu za najbolju u ovoj uzrasnoj kategoriji, dok je u muškoj konkurenciji juniora kladivaš iz Vojvodine Jovan Stranić poneo to priznanje.

O Angelini je izlišno pričati o njenim uspesima i dostignućima prošle godine. Stranić je bio 4. na U20 prvenstvu Evrope, oborio je seniorski državni rekord bacivši kladivo 67.93 metara, dok je juniorsku spravu težine 6 kilograma bacio 78.53 metara što je takođe novi rekord Srbije do 20 godina.

Mlađi seniori (U23) koji su najviše obeležili prethodnu godinu su Ivana Đurić (bacanje koplja, Crvena zvezda) i Emir Rovčanin (skok uvis. Polet).

Ivana je koplje bacila 55.64 metara što joj je novi lični rekord i rezultat koji je svrstava blizu kvota za sva velika takmičenja ove godine (Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre) pritom je bila 9. na U23 Evropskom prvenstvu.

Sa druge strane Rovčanin se ustalio na visinama od 215 centimetara koje je preskakao nekoliko puta u 2023. Sa 211 pobedio je na dvoranskom prvenstvu Srbije, a na U23 Evropskom prvenstvu zauzeo je 7. mesto upravo sa izjednačenim ličnim rekordom od 215 centimetara.

Elzan Bibić, Edin Zuković, Veselin Jevrosimović i Ivana Španović
Dodela priznanja najbolju atletičarima u Srbiji za 2023. godinu – 30. januar 2024. – Elzan Bibić, Edin Zuković, Veselin Jevrosimović i Ivana Španović; Foto: Atlex

Laureati:

–najuspešniji senior Elzan Bibić (AK NOVI PAZAR)
–najuspešnija mlađa seniorka Ivana Đurić (AK CRVENA ZVEZDA)
–najuspešniji mlađi senior Emir Rovčanin (AK POLET)
-najuspešnija starija juniorka Angelina Topić (AK TOP JUMP)
-najuspešniji stariji junior Jovan Stranić (AK VOJVODINA)
-najuspešnija mlađa juniorka Mina Stanković (AK PIROT)
-najuspešniji mlađi junior Aldin Ćatović (AK NOVI PAZAR)
-najuspešnija starija pionirka Mina Mijatović (AK BORAC KLISA)
-najuspešnija starija pionirka Tara Vučković (AK CRVENA ZVEZDA)
-najuspešnija starija pionirka Zaria Kaličanin (AK TOP JUMP)
–najuspešniji mlađi pionir Mateja Aleksić (MUNJE SU ATLETIKA)
najuspešnija mlađa pionirka Anđela Cvetković (AK VOJVODINA)
-najuspešniji stariji pionir Strahinja Zdravković (AK MLADOST ZEMUN)

– Prvi put sam pod ovakvom tremom jer sam pred ovakvim velikanima, hteo bih da se zahvalim čelnicima Srpskog atletskog saveza, čestitam i svim dobitnicima i nadam se da će ovo biti samo dodatni podstrek za sezonu koja je pred nama rekao je Elzan Bibić.

Veselin Jevrosimović, predsednik SAS-a
Dodela priznanja najbolju atletičarima u Srbiji za 2023. godinu – 30. januar 2024. – Veselin Jevrosimović, predsednik SAS-a; Foto: Atlex

Takođe, na svečanosti koju je organizovao Srpski atletski savez potpisana su i dva ugovora, generalno sponzorstvo sa kompanijom Superbet, koja će biti novi generalni sponzor Srpskog atletskog saveza, a takođe je potpisan i ugovor sa kompanijom Transfera, koja će pomagati našim atletičarima u svim transferima i logistici tokom putovanja na takmičenja.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović je poručio da je iza nas najuspešnija godina u istoriji srpske atletike, a takođe je istakao da je pred nama nova izazovna godina.

(Atlex.rs)

Scroll to Top