Evropsko prvenstvo u krosu zatvara takmičarsku 2023: Srbija sa 5 predstavnika, Bibić prvi put kao senior

Evropsko prvenstvo u Krosu održaće se 11. decembra u Torinu, glavna uzdanica Srbije biće Elzan Bibić, a pored njega imaćemo još 4 predstavnika.

Selektor Edin Zuković saopštio je spisak reprezentativaca za predstojeće prvenstvo Evrope u krosu, a na njemu su 4 juniorke Saima Murić i Mejra Mehmedović iz Novog Pazara, Natalija Grujić iz Crvena zvezde i Sanja Marić iz pančevačkog Dinama.

Nakon dugo vremena Srbija će imati predstavnika u seniorskoj konkurenciji – Elzana Bibića. Njemu će ovo biti debi u seniorskoj konkurenciji i prvi nastup od 2019. kada je osvojio srebro u konkurenciji mlađih seniora.

Juniorke će trčati 4, dok će Elzan takmičiti na stazi dugačkoj 10 kilometara nedaleko od Torina (Italija).

Piemonte-La Mandria Park, Torinu - EP u Krosu 2022
Piemonte-La Mandria Park, Torino – Evropsko prvenstvo u krosu 2022; Foto: Wikipedia

Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za 9:15, 20 minuta kasnije startuje prva trka – za juniore, a onda od 10:03 na stazu izlaze juniorke. Ukupno će u ovoj trci takmičiti njih 89, a među njima će biti i četiri Srpkinje Saima Murić, Mejra Mehmedović, Natalija Grujić i Sanja Marić.

Takmičenje se završava seniorskom trkom koja startuje u 13:10 gde će Elzan Bibić stati na crtu sa još 84 najbolja tkača iz Evrope.

Glavni trener je Rifat Zilkić, a pored njega u Italiju putuje i selektor Edin Zuković kao šef delegacije. Srpska ekipa na put kreće u petak 9. decembra jutarnjim letom za Rim, svi sem Elzana Bibića koji će otići dva dana ranije kako bi se što bolje upozna sa stazom i uslovima.

Organizatori su obezbedili direktan prenos koji će biti na veb stranici Evropske atletike.

EXCH2022 - Timetable

EXCH 2022 - Final Entries Athletes List By Event

(Atlex.rs)

 

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template