Kolašinac, Vilagoš i Ilićeva u Splitu otvaraju sezonu: Uskršnji miting kao uvertira pred bacačko EP

U nedelju 25. aprila u Splitu se organizuje 8. međunarodni uskršnji miting na kojem će učestvovati troje srpskih atletičara – Asmir Kolašinac, Adriana Vilagoš i Katarina Ilić.

Dok je veći deo atletičara Srbije na pripremama u Baru, pored Ivane Španović i Strahinje Jovančevića koji su u Dubaiu, nekolicina njih je u Splitu.

Bacači, Vedran Samac, Marija Vučenović, Adriana Vilagoš i Asmir Kolašinac svoje pripreme za novu letnju sezonu obavljaju u Splitu, a pored njih u ovom primorskom gradu u Hrvatskoj je i 400-metrašica Katarina Ilić.

Split je izabran prevashodno zbog predstojećeg Evropskog prvenstva u bacačkim disciplinama, ali će ove nedelje pojedini takmičiti i na 8. međunarodnom uskršnjem mitingu.

Asmir Kolašinac će nakon godinu i po dana ponovo bacati na otvorenom ove nedelje od 15:25, Adriana Vlagoš će posle bacačkog kupa Srbije, generalnu probu pred svoje prvo veliko evropsko takmičenje imati od 15 časova, dok će Katarina Ilić tku na 400 metara trčati u 16:40.

Evropsko prvenstvo u bacačkim disciplinama je na programu 8. i 9. maja. Organizatori su u prethodnom periodu vršili sitne korekcije i rekonstrukciju stadiona kako bi u što boljem izdanju dočekalo najbolje bacače sveta, a ovaj miting će im biti generalna proba za takmičenje koje je Spplit preuzeo nedavno od portugalske Lerije koja je zbog koronavirusa otkazala domaćinstvo.

(Atlex.rs)

Scroll to Top