Ja te nasleđujem: Vilagoš upoznala svetsku rekorderku Špotakovu (FOTO)

Svetska rekorderka u bacanju koplja Barbora Špotakova u Splitu je upoznala svoju naslednicu Adrianu Vilagoš kojoj je poželela sve najbolje u budućoj karijeri.

Split je centar svetske atletike za atletičare u bacačkim disciplinama. Evropsko prvenstvo u bacačkim disciplinama održaće se u ovom primorskom Hrvatskom gradu 8. i 9. maja, a neke od najvećih svetski imena već su stigli kako bi se pripremili za ovo takmičenje. Jedna od njih je i svetska rekorderka i trostruka olimpijska šampionka u bacanju koplja, Čehinja Barbora Špotakova.

Na ovom takmičenju takmičiće i troje srpskih atletičara u toj disciplini Vedran Samac u muškoj, odnosno Marija Vučenović i mlada Adriana Vilagoš u ženskoj konkurenciji.

Upravo se Vilagoš u svetu već smatra za naslednicom Špotakove. Priliku da se sadašnjost i budućnost ženskog koplja sretnu na pripremama na istom stadionu iskoristile su za upoznavanje, da razmene koju rečenicu i da fotografijom ovekoveče ovaj, vrlo verovatno, istorijski trenutak.

Vilagoš i Vučenovićeva će imati veoma jako takmičenje jer pored 39-godišnje Špotakove u Splitu će takmičiti i aktuelna Olimpijska šampionka Hrvatica Sara Kolak.

(Atlex.rs)

Scroll to Top