TSC zvanično ušao u atletiku i predstavio Vilagoš: ”Srpsko-Mađarski klub” nakon fudbala formira sportskog društvo!

U poslednjem prelaznom roku, u novembru prošle godine, Adriana Vilagoš je prešla iz AK Senta u AK Bačka Topola, a kako je Atlex još tada najavio iza tog kluba stoji FK TSC, sada je to i ozvaničeno.

U prostorijama FK TSC u Bačkoj Topoli, u ponedeljak 15. aprila, predsednik i vlasnik kluba Janoš Žemberi ozvaničio je da je u sklopu TSC-a formiran treći klub – atletski i da je prvo pojačanje jedna od najboljih atletičarki Srbije i Evrope Adriana Vilagoš.

Pored fudbalskog kluba u muškoj i ženskoj konkurenciji, sad se već može reći i sportsko društvo TSC, ima i stonoteniski klub, a pored ozvaničenja atletskog u planu je osnivanje i teniskog kluba.

Pored Adriane u TSC Bačka Topola u novembru su prešle i Virag Bači i Bede Borbala, kao i sve ostale pulenke trenera Đerđi Vilagoš.

  • Zahvaljujem se na obezbeđenim uslovima, što je jedna od najvažnijih stvar za našu disciplinu. Nadam se uspešnoj saradnji i da će atletika jednog dana zablistati u Bačkoj Topoli – rekla je Adriana na promociji.
TSC ušao u Atletiku, Adriana Vilagoš
Predstavljanje Adriane Vilagoš u TSC-u zajedno sa majkom Đerđi i sparing partnerkama Virag Bači i Bede Borbalom – 15. april 2024., TSC akademija; Foto: privatna arhiva

Ulazak TSC-a u atletiku je velika stvar za srpsku ”kraljicu sportova”. Za one koji slabije prate domaći fudbal TSC je za nekoliko godina od prosečnog niželigaša postao jedan od najboljih klubova u Srbiji koji igra čak i grupnu fazu evropskog takmičenja. Vlasnik kluba je Janoš Žemberi koji je uložio nekoliko desetina miliona evra u razvoj prvog tima, mlađih kategorija, a izgradio je i prvi moderni stadion u Srbiji po svim UEFA standardima.

Iza projekta TSC stoji Vlada Mađarske i to Janoš Žemberi ne krije – ”Naša zemlja je Srbo-Mađarska”. Oni su pomogli u izgradnji stadiona i stvaranja svih ostalih uslova.

Pre ulaska TSC-a u atletiku FK Čukarički je prošle godine stao iza AK Top Jump kao logistička i finansijska pomoć kluba.

Pomaganje fudbalskih kluba atletskim je velika stvar kako za same te klubove tako i za srpsku atletiku. Ostaje nada da će se još neki fudbalski klubovi, koji već u svom sportskom kolektivu imaj i atletske klubove, setiti i malo pomoći zarada zapaženih evropskih i svetskih rezultata.

(Atlex.rs)

Scroll to Top