Veliki broj prijavljenih za (mlađe) pionirski višeboj stvorio epidemiološki problem: Razdvajaju se termini, broj se smanjuje!

Ove subote na programu je prvenstvo države u višeboju za mlađe i starije pionire, ali kako je stigao ogroman broj prijava, više od 200, zbog epidemioloških razloga Srpski atletski savez će mlađe prebaciti za novi termin, a treneri za starije će morati da smanje broj prijavljenih.

Mnogi sportovi ne održavaju svoja takmičenja zbog pandemije koronavirusa. U Hrvatskoj je zabranjeno i trenirati u zatvorenom prostoru, a sva atletska takmičenja su otkazana do daljnjeg.

Ekspanzija atletike u Srbiji prouzrokovala je da se za mlađe i starije pionirsko prvenstvo Srbije u višeboju prijavi rekordan broj učesnika. Da nije korone u Atletskoj dvorani bila bi viđena prelepa slika gde bi čak 232 dece takmičilo u jednom danu.

Međutim kako se prevashodno mora voditi računa o zdravlju, SAS je odlučio da razdvoji takmičenja. Tako će se ove subote 13. februara održati šampionat samo za starije pionire dok će se mlađi takmičiti u terminu predviđenom za mlađe i starije juniore 27. i 28. februara. 

I pored ovog razdvajanja ostao je veliki broj prijavljenih takmičara (106) pa je tako SAS poslao zahteve svim klubovima da smanje broj prijavljenih i svedu ih na maksimalno po dva u muškoj i dva u ženskoj konkurenciji.

Najveći problem imaće zemunska Mladost koja je prijavila čak 13 devojčica, te novosadska Vojvodina sa 8 dečaka, Košutnjak sa 8 devojčica…

Listu svih prijavljenih za pionirsko prvenstvo Srbije u višeboju možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top