Sinančević baca na državnom, povratak Raovića i Mijailovića: Nova satnica i startne liste za PS (FOTO)

Srpski atletski savez objavio je startne liste, ali i novu satnicu za dvoransko pojedinačno prvenstvo Srbije i za PS u višeboju uz napomenu da su naknadno na poziv selektora uvršteni Armin Sinančević, Miloš Raović i Đorđe Mijailović.

Došlo je i do manjih izmena u satnici pa će tako finalne trke na 60 metara biti pre trka na 400 metara što je sprinterima skratilo pauzu između trka za punih sat vremena i isto toliko će imati za odmor i pripremu.

Iako nisu bili u listi prijavljenih jer nemaju normu naknadno su, nakon specijalnih poziva selektora Edina Zukovića, u protokol uvršteni Armin Sinančević (Crvena zvezda), Miloš Raović (Partizan) i Đorđe Mijailović (Vojvodina).

Sinančević je državni rekorder u bacanju kugle, Raović je jedan od najboljih srpskih 400-metraša učesnik evropskih prvenstava dok je Mijailović dvoranski rekorder Srbije u skoku sa motkom sa 5.21 metar. Sva trojica imaju lične rekorde mnogo bolje od zadatih normi, ali nisu takmičili celu 2020., a poslednje nastupe zabeležili su krajem 2019.

Finalne trke biće samo za 60 metara gde će se kod devojaka ulaziti po rezultatu, a kod muškaraca iz dve grupe direktno će ići po dvojica i još četvorica po vremenu. Za sve ostale trkačke discipline plasman će se određivati na osnovu rezultata grupa kako je to i uobičajeno.

Dvoransko pojedinačno prvenstvo Srbije i u višeboju 2021 - satnica Dvoransko pojedinačno prvenstvo Srbije i u višeboju 2021 - startne liste

(Atlex.rs)

Scroll to Top