Grnović prelazi u crveno-beli tabor: Tri moderna gladijatora na jednom mestu

Najbolji višebojac Srbije Aleksandar Grnović promenio je klub i grad i iz svojih rodnih Badovinca preselio se u Novi Sad gde će ubuduće braniti boje Vojvodine.

Dok se čekaju zvanične potvrde iz SAS-a oko svih transfera za narednu sezonu još jedan prelazak je potvrđen, a to je dolazak Aleksandara Grnović u novosadsku Vojvodinu. Time će po prvi put u svojoj karije sjajni višebojac promeniti i trenera.

Dobre stvari ne treba menjati, ali nekada je promena potrebna kada se uđe u  rutinu. Da je promena potrebna shvatili su i Aleksandar i njegov dugogodišnji trener Ivan Đinić pa je tako 25-godišnjak rešio da promeni svoj matični klub u potrazi za novim iskustvom.

Aleksandar Grnović i trener Ivan Đinić
Prvenstvo Srbije u višeboju 2020. – 27. septembar, Aleksandar Grnović sa trenerom Ivanom Đinićem (Sprint Badovinci); Foto: Atlex

Sprint iz Badovinaca je praktično sagrađen oko Grnovića i pod palicom trenera Đinića sada ovaj klub okuplja veliki broj dece iz ovog i okolnih sela u gotovo svim uzrasnim kategorijama. Klub nastavlja svojim putem, a Aleksandar svojim, a on je vezan za Novi Sad.

Grnović je student DIF-a u srpskoj Atini i svaki put kada je zbog fakultetskih obaveza dolazio obavljao je treninge na stadionu Karađorđu ili u dvorani na sajmu. Sada više neće putovati jer se preselio i živi sa svojom devojkom blizu samog stadiona.

Iako je višebojac i možda se očekivalo da će započeti saradnju sa Feđom Kamasijem dogovor je postignut sa Željkom Obradovićem, trenerom presvega za skok udalj.

U prvu ruku možda čudna odluka, ali Grnović je odličan daljaš, a upravo je njegova želja da se u nastavku karijere preorijentiše sa višeboja samo na ovu disciplinu. Tako će, kada vreme dođe za to, Aleksandar raditi po planu koji sprovodi i Lazar Anić i sa kim će sparingovati kada se Kragujevčanin vrati iz Amerike.

Aleksandar Grnović, bacanje koplja
Prvenstvo Srbije u višeboju 2020. – 27. septembar, Aleksandar Grnović (Sprint Badovinci), bacanje koplja; Foto: Atlex

Do tada Grnović praktično ima tim trenera jer u zavisnosti od treninga i discipline radi i sa Feđom Kamasijem, odnosno sa Mihailom Dudašem, i sa Goranom Obradovićem, odnosno Darkom Pešićem. Tako su tri fantastična višebojca sada pod ”jednim krovom”, rade treninge zajedno, sparinguju i pripremaju se za nove pobede što će im samo pomoći da dostignu još bolje rezultate.

Ne treba zaboraviti da su u Novom Sadu kod trenera Kamasija i motkaš Miloš Savić, te kopljaš Vedran Samac pa će tako višebojci imati odlične sparinge i kada su ove discipline u pitanju pored svih ostalih.

(Atelx.rs)

Scroll to Top