Višebojci će se ipak boriti za EP: Savez promenio datum PS u višeboju!

Srpski atletski savez promenio je datum održavanja prvenstva Srbije u višeboju i pripojio ga je sa pojedinačnim prvenstvom 6. i 7. februara čime će sad i njihovo takmičenje ući u period u kome se može ispuniti norma za dvoransko Evropsko prvenstvo.

Prvobitni datum 26. i 27. februar je izvan roka za ispunjenje normi za EP u Turonju. Zbog toga su srpski višebojci predvođeni najboljim Aleksandrom Grnovićem, ali i jednim od najboljih crnogorskih atletičara Darkom Pešićem zatražili od SAS-a da ovaj termin pomere za novi koji će ući u period za ispunjenje normi (24. februar).

Nakon nekoliko dana razgovara i traženja novih opcija SAS je ove srede saopštio da će prvenstvo Srbije u višeboju za seniore biti organizovano u sklopu pojedinačnog PS 6. i 7. februara. 

Na prvenstvu Evrope učestvovaće 12 najbolje rangiranih višebojaca starog kontinenta na dan 24. februar, ali već u ponedeljka osmog februara moglo bi da se zna da li će Srbija, ali i Crna Gore imati svog predstavnika u Turonju.

Mihail Dudaš, 60 metara
Darko Pešić, Mihail Dudaš, Aleksandar Grnović, Nemanja Matijašević – Pešić i Grnović će se boriti za vizu za Turonj 6. i 7. februara; Foto: Atlex

Očekuje se da će se borba za 12 mesta voditi na preko 5500 bodova, a ovu granicu bi trebalo bez većih problema da ”probije” Darko Pešić, a ako takmičenje prođe bez većih problema i Aleksandar Grnović bi mogao da nadmaši ovaj rezultat.

Najbolji srpski višebojac u izostanku Mihaila Dudaša prošle godine je zabeležio lični rekord u dvorani od 5475 boda dok je na otvorenom nakon deset disciplina sakupio 7179 bodova što je za 433 boda manje od njegovog ličnog rekorda.

Termini za ostale uzraste ostaju isti: U14/U16 – 13. fevruara, U18/U20 – 27.-28. februar.

Ovim dodatkom prvenstvo države će biti još zanimljivije i dobiće dodatnu draž, naboj i iščekivanje, a koje sve novine očekuju atletičare u novoj sezoni od SAS-a saznaćete u petak/subotu na Atlex-u.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs