Mihail Dudaš sa vratio titulom prvaka Srbije: ”Šteta što nije bilo još jednog višeboja da pokažem koliko zaista mogu” (FOTO)(VIDEO)

Ove nedelje održano je bilo dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju za sve kategorije, a najveća zvezda takmičenja bio je najbolji srpski višebojac Mihail Dudaš kojem je ovo bilo prvo celo takmičenje još od 2018. godine.

Jedan od najboljih višebojaca Evrope Mihail Dudaš nakon više od godinu dana odradio je ceo višeboj i u sedam disciplina uspeo je da osvoji 5760 bodova što mu je donelo novu titulu prvaka Srbije.

U prvoj disciplini u trci na 60 metara kroz cilj je prošao za 7.03 sekunde što mu je donelo 872 boda. Potom je usledio skok udalj koji mu je doneo 903 boda zahvaljujući odličnom skoku od 7,37 metara. Nakon višečasovnog čekanja u bacanju kugle zabeležio je hitac od 14.23 metara i 742 boda. Za kraj prvog dana ostao je skok uvis u kome je Dudaš posebno uživao i posle preskočenog 1,99 metra vidno je bio zadovoljan što je kasnije i potvrdio.

Zadovoljan sam nakon prvog dana. Moglo je i bolje, ali s’ obzirom na sve dobri su ovo rezultati – rekao je Dudaš za Atlex nakon završenog prvog dana.

Mihail Dudaš, skok udalj
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020, Mihail Dudaš. skok udalj; Foto: Atlex

Nedelja je počela trkom na 60 metara sa preponama koji su atletičaru novosadske Vojvodine donele 898 bodova zahvaljujući trci od 8.34 sekunde.  Nakon skoka sa motkom gde je preskočio 4.80 metara i osvojenih 849 bodova na red je došla i poslednja disciplina 1000 metara. U toj trci Dudaš je osvojio 702 boda istrčavši 2:56.28 što mu je ukupno zbirno donelo 5760 bodova.

– Nažalost ova sezona je skraćena zbog otkazivanja Svetskog prvenstva. Takođe zbog sitnih problema nisam bio u mogućnosti da odradim dva puna takmičenja. Šteta što nije bilo još jednog višeboja da pokažem koliko zaista mogu, verujem da bi rezultat bio mnogo bolji. Ipak mi je ovo prvo celo takmičenje nakon više od godinu dana, zbog toga sam zadovoljan rezultatima – rekao je Dudaš za Atlex nakon završenog višeboja.

Mihail Dudaš, skok sa motkom
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020, Mihail Dudaš, skok sa motkom; Foto: Atlex

– Pored ovog imao sam još jedno takmičenje u Novom Sadu kada sam nastupio u tri discipline i gde su rezultati bili odlično. Ova dva takmičenja su mi dobri pokazatelji da su povrede iza mene i da mogu da se dobro pripremim za leto gde su naravno Olimpijske igre san, a Evropsko prvenstvo veliki motiv da se ponovo dođe do nove medalje – zaključio je Mihail Dudaš razgovor za naš portal.

Drugi je bio Aleksandar Grnović sa osvojenih 5475 boda dok je treći bio njegov klupski drug Milan Čajić sa 3781 bodom.

Sve rezultate sa takmičenja možete pogledat ovde.

Mihail Dudaš, 60 metara
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020, 60 metara, Darko Pešić, Mihail Dudaš, Aleksandar Grnović, Nemanja Matijašević; Foto: Atlex
Mihail Dudaš, bacanje kugle
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020, Mihail Dudaš, bacanje kugle; Foto: Atlex
Mihail Dudaš, trka na 1000 metara
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020, Mihail Dudaš, 1000 metara; Foto: Atlex
Mihail Dudaš sa navijačim
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020, Mihail Dudaš sa navijačima; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

Scroll to Top