Dvorana radi samo za dan zaljubljenih: Objavljeni termini treninga za nedelju pred Državno prvenstvo!

Narednog vikend 17. i 18. februara održaće se Prvenstvo Srbije u dvorani, a na sajtu Srpskog atletskog saveza može se videti da će dvorana, u toj nedelji, za trening raditi samo u sredu.

Deveti po redu Belgrade meeting održaće se u utorak 13. februara. Tog dana neće biti treninga, a dan ranije, u ponedeljak 12., trening će moći da obave samo učesnici mitinga.

Međutim ono što će svim atletičarima Srbije stvoriti mnogo veći problem jeste Sretenje – Dan državnosti.

Ono se obeležava 15. i 16. februara i to su zvanično neradni dani na teritoriji cele Srbije. Atletska dvora od svog otvaranja poštovala je ovaj državni praznik i nije radila tokom ova dva dana pa tako neće ni sada.

Atletska dvorana, novembar 2021
Obnovljena Atletska dvorana, novembar 2021; Foto: Atlex

Iako sportisti nemaju praznike, nove godine… već treniraju gotovo svaki dan, kada se Sretenje poveže sa Belgrade meetingom više od 90% atletičara će moći u toj nedelji da obavi samo jedan trening u Dvorani, u sredu 14. februara na dan zaljubljenih. Ukoliko neko slavi slavu svetog Trifuna imaće dodatnih poteškoća.

Ono što izdvaja ovaj Dan državnosti od prethodnih je što pada tačno dan, odnosno dva pre Državnog prvenstva.

Ta dva dana možda nekima neće predstavljati ništa krucijalno u pripremi za najvažnije dvoransko takmičenje u sezoni, ali kad se poveže sve, da tokom cele nedelje može da se odradi samo jedan trening mnogima će to verovatno stvoriti problem. Ono što je sigurno jeste da se u sredu može očekivati velika gužva u dvorani, pogotovo na preponama i u startnim blokovima.

Ističemo ovu informaciju kako bi atletičare i trenere obavestili na vreme da mogu da prilagode svoje treninge zbog Silver mitinga – Belgrade meeting i Sretenja koje se slavi dva dana.

Ponedeljak: /
Utorak: Belgrade meeting
Sreda:
seniori/juniori – 08-12 / 15-18 / 20-21:30
pioniri – 08-10:30 / 16:30-18 / 20-21:30
ml. pioniri – 18-19
atletske škole – 18-20
Četvrtak: /
Petak: /

(Atlex.rs)

Scroll to Top