Bekrić napustio savez: Nova legenda iz iste generacije preuzima njegov posao i postaje sportski direktor!

Emir Bekrić je nakon oko dve i po godine napustio Srpski atletski savez, a krovna kuća srpske kraljice sportova pojačala je svoje redove dovođenjem Mihaila Dudaša koji preuzima funkciju koja je godinama bila prazna – sportskog direktora.

Prvi oktobar 2022. označio je neki novi početak za srpsku atletiku i SAS. Pred početak priprema za novu sezonu savez je napustio Emir Bekrić, koji je obavljao funkciju pomoćnika selektora zadužen za mlađe kategorije, a novo lice biće Mihail Dudaš. Pored promene kadrova, kako nezvanično saznajemo kompanija ’’Yettel’’ više nije generalni sponzor saveza.

Bekrić će se posvetiti radu u Partizanu sa kojim je ugovor potpisao pre nekoliko meseci. Vraća se na mesto uspeha gde će pokušati da vrati klub na staze stare slave, a tamo ga čekaju dobro poznata lica koja su tu bila i dok je trčao za crno-bele Dragan Životić, Sanja Gligić i  Milan Pavlović Mane.

Emir Bekrić i Edin Zuković
U20 Prvenstvo Srbije 2022. – 29. januar – Emir Bekrić i Edin Zuković, pomoćnik i selektor; Foto: Atlex

Emir je takmičarsku karijeru završio na kraju 2019. godine nakon raskola u klubu i gašenja Partizana 1945 što je kao epilog imalo da je on zajedno sa većinom trenera i atletičara otišao posle žustrih svađa. Međutim nakon dve i po godine pružene su ruke, konflikti su zaboravljeni i sada će ponovo raditi zajedno da vrate klub iz Humske na seniorsku mapu.

Inače Bekrić se već određeno vreme bavi i trenerskim poslom pa je nakon treniranja Dajane Petković iz Crvena zvezde sada zadužen za karijere Miloša Markovića iz istog kluba kao i Miloša Raovića iz Partizana.

Sa druge strane SAS je dobio veliko pojačanje u vidu Mihaila Dudaša. Najbolji srpski višebojac svih vremena, koji se u martu ove godine zvanično oprostio od aktivnog bavljenja, je takođe prešao preko prethodnih sukoba koje je imao sa čelnicima dok je bio aktivan atletičar i kao sportski direktor i osoba zadužena za razvoj mlađih selekcija pokušaće da poboljša ono što je njemu kao atletičaru smetalo i nedostajalo. Iz prve ruke zna koje su to stvari i na čemu i kako treba raditi tako da nema sumnje da je ovo odlična stvar za srpsku atletiku.

Pozicija sportskog direktora u SAS-u je upražnjena oko dve godine od kada je iznenada tu poziciju napustio Slobodan Popović.

Mihail Dudaš, Dvoransko prvenstvo Evrope u Beogradu 2017
Mihail Dudaš, EP Beograd; Foto: Telegraf/Marko Todorović

Nakon tri godine kompanija Telenor, koju je nasledio ’’Yettel’’, povlači se iz Srpskog atletskog saveza. Čelnici ove mobilne kompanije nisu iskoristili opciju da produže saradnju za još jednu godinu koja je bila opciona u ugovoru tako da će čelnici SAS-a morati u potragu za novim generalnim sponzorom i sredstvima koja će obezbediti nesmetan rad za narednu godinu(e). Iako i dalje ova kompanije stoji na zvaničnom sajtu, na novom panou za projekat ”Brzinom do zvezda”, koji je u opticaj pušten 1. oktobra, vidi se izostanak ’’Yettel’ loga.

(Atlex.rs)

Scroll to Top