8 olimpijaca i atletičari iz preko 10 zemalja na 5. Serbian Open-u: Karata ostalo još jako malo! (FOTO)(STARTNE LISTE)

U četvrtak 27. februara u Atletskoj dvorani u Beogradu biće održan 5. Serbian open miting koji će ove godine okupiti atletičare iz preko 10 zemalja među kojima će biti čak njih osam koji su nastupili na prethodnim Olimpijskim igrama u Riju.

Beogradski miting spada u Permit seriju mitinga, najjačih evropskih dvoranskih i kao takav već pet godina okuplja veliki broj najboljih atletičara sa ”starog kontinenta”, ali prevashodni cilj je afirmacija domaćih pred punim tribinama na domaćem terenu u jakoj konkurenciji.

Karata još jako malo ima zato je bolje nabaviti ih pre samog početka mitinga na ulazu u Atletsku dvoranu po ceni od 500 dinara.

Na mitingu će učestvovati preko 100 domaćih i inostranih takmičara iz:  Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske, Italije, Švedske, Francuske, Ukrajine, Grčke, Norveške, Crne Gore, Bugarske…

Takmičenje počinje u 17 časova i trajaće dva i po sata.

Novčane nagrade ove godine će se deliti u svakoj disciplini, ne samo za generalno najbolje. Troje prvoplasiranih u svakoj disciplini dobijaće po 500, 300 i 200 evra, ali samo ako su rezultati vredniji od 1050 bodova. U slučajnu da neko ne ispuni ovaj uslov ipak neće ostati bez novčane nagrade, ali će ona biti umanjena za pola.

Zbog toga ove godine se neće nagrađivati 10 najboljih na celom mitingu već troje koji će dobiti po još 2000, odnosno 1500 i 1000 evra.

Od disciplina, pored tradicionalnog dobrog skoka udalj, ove godine biće odličan i skok uvis, a pogotovo bacanje kugle gde će bacati čak tri olimpica i jedan budući.

Organizatori se svake godine potrude da dovedu makar jedno svetski zvučno ime, a ove godine odabir je pao na dvoranskog Svetskog šampiona iz 2016., italijanskog visaša Đanmarka Tamberija.

Đanmarko Tamberi, skok uvis
Đanmarko Tamberi, prva zvezda 5. Serbian opena; Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Pored Tamberija u četvrtak beogradska publika će imati prilike da vidi još sedam učesnika prethodnih Olimpijskih igara iz Rija 2016. U bacanju kugle biće čak njih trojica, naš Asmir Kolašinc, Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine i Filip Mihaljević iz Hrvatske, u skoku udalj Izmir Smailai iz Albanije, skoku uvis Tihomir Ivanov iz Bugarske i Ćezani Silvano iz Italije, te Maja Mihalinec iz Slovenije na 60 metara.

Pored njih biće još veliki broj odličnih atletičara iz cele Evrope koji će tokom leta verovatno nastupiti na prvenstvu Evrope, a neki i na Olimpijskim igrama. Već sada se zna da će se ovaj brojci od osam olimpijaca na ovom mitingu pridružiti još jedan, srpski kuglaš Armin Sinančević.

U okviru ovogodišnjeg mitinga održaće  se dve memorijalne trke. Pored tradicionalne na 60 metara sa preponama „Borisav Pisić“, od ove godine na programu je i memorijalna trka „ Ismail Mačev“ na 400 metara.

5. Serbian open indoor meeting - satnica 5. Serbian open indoor meeting - startne liste

 

(Atlex.rs)

Scroll to Top