Godinu dana od odlaska Ismail Mačeva: Pomen 18. januara

Legenda Jugoslovenske atletike Ismail Mačev napustio nas je 21. januara 2019., a porodica obaveštava sve prijatelje da će pomen Makiju biti održan u subotu 18. januara.

Nakon borbe sa teškom bolešću, koju je Maki sasvim slučajno otkrio, ali gde se u jednom trenutku činilo da ju je savladao, ipak je opaka bolest odnela još jednu sportsku legendu.

Godinu dana od smrti Ismail Mačeva navršava se u utorak 21. januara, ali porodica će u subotu 18. održati pomen na groblju u Vrčinu, gde je Maki sahranjen, sa početkom od 11 časova.

Porodica poziva sve Makijeve prijatelje i poznanike da dođu u subotu i da mu još jednom odaju počast.

Maki je poslednji put u javnosti bio samo dva dana pre smrti. Seniorsko Prvenstvo Beograda 19. januara bio je Mačevu dan kao i svaki drugi. Došao je u Atletsku dvoranu kako bi bio podrška svojim atletičarima koji su tog dana takmičili nesluteći da će mu to biti poslednje takmičenje, ali i svima da će ga poslednji put videti.

Atletski klub Crvena zvezda na svom tradicionalnom ”Novogodišnjem mitingu” trku na 400 metara za seniore proglasila je memorijalnom trkom u Makijevu čast na kojoj je Boško Kijanović pobedio oborivši juniorski rekord Srbije.

(Atlex.rs)

Scroll to Top