Srbija dobila novi zatvoreni atletski objekat: Novi Pazar otvorio tunel na stadionu, uskoro završetak medicinskog bloka i hotela!

Novi Pazar dobi je moderan atletski kompleks, jedinstven u Srbiji, a standardan u Evropi – atletski stadion dobio je tunel za trening, sa pratećom opremom i svlačionicama.

U sredu 30. avgusta ispisana je nova istorija srpske atletike jer je dobijen prvi multi funkcionalni atletski stadion nalik onima u Evropi i svetu. Stadion je ispod postojećih tribina dobio sad i moderan tunel i svlačionice na 840 kvadratnih metara.

Sam tunel je dužine 70 metara, prekriven je EPDM vrstom tartan, a ima i jamu za dalj, kao i razna trenažna pomagala.

Atletski tunel u Novom Pazaru
Atletski tunel na stadionu Novog Pazara – svečano otvaranje 30. avgust 2023; Foto: privatna arhiva

Na svečanom otvaranju prisustvovali su visoki zvaničnici gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bisevac, direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, predsednica Sportskog saveza Amela Terzić, selektor Edin Zuković kao i reprezentativci i članovi AK Novi Pazar Elzan Bibić, Teodora Sinović…

Multi funkcionalni stadion

Pored tunela ispod tribina koji je dobio novo lice, na samom stadionu postavljena je veštačka trava duž celog spoljnjeg kruga kako bi čuveni novopazarski dugoprugaši imali mekšu podlogu za trčanje.

Zilkić, Branković, BIševac i Zuković na atletskom stadionu u Novom Pazaru
Postavljaje veštačke trave oko staze na stadionu u Novom Pazaru- svečano otvaranje 30. avgust 2023. – Rifat Zilkić (najbolji trener u Novom Pazaru), Slobodan Branković (direktor SAS-a), Nihat Biševac (gradonačelnik Novog Pazara), Edin Zuković (selektor reprezentacije); Foto: privatna arhiva

U narednom periodu očekuje se konačno otvaranje hotela koji se nalazi na kraju tribina na samom stadionu koji će imati 23 apartmana. Pored soba hotel će imati medicinski blok koji će biti opremljena specijalizovanim sadržajima za oporavak i rehabilitaciju sportista.

Ceo kompleks oko stadiona čine i tereni za košarku i mali fudbal, a od sledeće godine očekuje se i izgradnja gradskog bazena.

Svečano otvaranje atletksog tunela u Noom Pazaru
Atletski tunel na stadionu Novog Pazara – svečano otvaranje 30. avgust 2023 – Slobodan Branković (direkotr SAS-a), Amela Terzić (predsednica Sportskog saveza) i Nihat Biševac (gradonačelnik Novog Pazara); Foto: privatna arhiva
Mlade nade AK Novi Pazar
Atletski tunel na stadionu Novog Pazara – svečano otvaranje 30. avgust 2023. – članovi AK Novi Pazar; Foto: privatna arhiva
Atletski tunel u Novom Pazaru, trenažni rekviziti
Atletski tunel na stadionu Novog Pazara – svečano otvaranje 30. avgust 2023; Foto: privatna arhiva

(Atex.rs)

Scroll to Top