Novi Pazar ima novog predsednika: Ujedinio region, razvio AK Križevce… sada želi da od srpskog kluba sa juga napravi najbolji na Balkanu!

Atletski klub Novi Pazar jednoglasno je izabrao novog predsednika kluba Tihomira Gudića, direktora Sportskih igara mladih koji će nakon 14 godina zameniti Nusreta Ćorića.

Na izbornoj skupštini Kluba u hotelu na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, novog predsednika kluba, Tihomiar Gudića, podržala su jednoglasno sva 34 delegata. On je izvršni direktor Sportskih igara mladih, takmičenja dece iz Srbije, Hrvatske i Bosna i Hercegovine u raznim sportovima koje podržavaju sve najveće svetske kompanije i najbolji sportisti sveta.

U Pazar dolazim poslovno već 10 godina i od prvog trenutka oduševili su me srdačnost, radnost i zajedništvo ove sredine. Novi Pazar je jedan od vodećih gradova koji je uvek znao da odgovori potrebnim poslovnim standardima. Ova titula je velika čast, ali i obveza. AK Novi Pazar organizaciono, infrastrukturom i kvalitetom trenera je najjači atletski klub na Balkanu – izjavio je Gudić.

On je na čelu AK Novi Pazar nasledio Nusreta Ćorića koji je ovu funkciju obavljao od 2009., ali on neće napustiti klub već se preuzeti ulogu potpredsednika zajedno sa reizabranim Edhemom Dacićem. Sem promene predsednika u strukturi kluba sve ostaje isto, zvanični zastupnik i direktor je Edin Zuković, savezni selektor reprezentacije Srbije, a Elmir Habibović je predsednik Nadzornog odbora.

Atletski stadion Novi Pazar, Balkanijada 2017
Otvaranje stadiona u Pazaru, Balkanijada 2017, Novi Pazar – 15. jul; Foto: SAS

Odmah počinjemo s radnim sastancima, naš cilj je zajedništvo, primena svih primera dobre prakse iz prošlosti i otvaranje Kluba prema novim sponzorima i partnerima. Dugoročni cilj je staviti AK Novi Pazar na svetsku kartu atletike – istakao je Tiomir Gudić pred članovima kluba i najavio da će plan rada objaviti u naredne dve nedelje.

Iako Sportske igre mladih objedinjuju nekoliko sportova Gudić je svoje prve sportske poslove pravio u AK Križevci, klubu iz Hrvatske. Pod njegovim mandatom upravljanja klub je dobio potpuno novu infrastrukturu – novu stazu, svlačionice, teretanu i klupske prostorije. Sa Zdravkom Marićem, idejnim pokretačem Sportskih igara mladih osnovao je AK Sportske igre mladih, s ciljem razvoja mladih profesionalnih sportista.

Ono što je zanimljivo je da je svoje dve ćerke dao srpskim atletskim legendama da ih treniraju. Stariju ćerku Marcelu, jedna je od najboljih srednjeprugašica u Hrvatskoj, trenira Dragan Zdravković, jedan od najboljih dugoprugaša bivše Jugoslavije, dok mlađu Anamariju trenira Slobodana Popović, jednim od najboljih 800-metraša nekadašnje države.

Decu sam dovodio u Beograd na pripreme kad Hrvatska nije imala atletsku dvoranu. Tu su uspostavljeni i prvi kontakti sa Pazarcima, trenerskim veličinama i strukturama kluba – otkrio je Gudić.

(Atlex.rs)

Scroll to Top