Ivanin put oko sveta u 16 dana zbog 1 boda: Poslednji miting DL spojiće prvi put ove sezone Vuletu i Gardaševićevu

Poslednji miting Dijamantske lige sa ženskim skok udalj održaće se u subotu 2. septembra u kineskom gradu Sjamen, a ono što će posebno biti zanimljivo za sve ljubitelje atletike u Srbiji je što će i Ivana Vuleta i Milica Gardašević nastupiti.

Nova svetska šampionka Ivana Vuleta neće imati mnogo vremena za slavlje jer će već 2. septembra morati da skače na mitingu Dijamantske lige u dalekoj Kini. Svega 10 dana nakon osvajanja istorijske titule Ivana mora da putuje u Sjamen. Svega 13 dana od finala SP Ivana će ponovo skakati jer joj nedostaje 1 bod za sigurno učešće u finalu DL, koje se održava u Oregonu, kako bi mogla da brani titulu u ovom takmičenju.

Tako će Vuleta nakon takmičenja u Kini 2. septembra već 16. morati da bude na drugom kraju sveta, u Sjedinjenim Američkim Državama, i da proputuje ceo svet u svega dve nedelje.

Ivana Vuleta, SP Budimpešta 2023
Svetsko prvenstvo 2023., Budimpešta – 19. avgust – Ivana Vuleta, kvalifikacije skoka udalj; Foto:ANDREJ ISAKOVIC/AFP via Getty Images

Na mitingu u Sjamenu po prvi put ove godine na mitingu Dijamantske lige nastupiće i Milica Gardašević i to će biti prvi put ove sezone da će se Ivana i Milica takmičiti na istom takmičenju.

Gardaševićeva ima odličnu sezonu u kojoj je skočila lični rekrod od 6,91 metra, ali nažalost Svetsko prvenstvo joj nije ostalo u lepom sećanju jer su kvalifikacije ponovo bile problem koji nije uspela da savlada. Zato će sada u subotu imati priliku da pokaže da zaslužuje mesto u samom vrhu svetskog dalja.

Pored Srpkinja nastupiće i Ese Brume, Nigerijska koja je nesrećno izgubila bronzu u Budimpešti, kao i Džasmin Sojers, Evropska prvakinja koja je neslavno završila takmičenje na SP u kvalifikacijama.

Milica Gardašević, Svetsko prvenstvo 2023
Svetsko prvenstvo 2023., Budimpešta – 19. avgust – Milica Gardašević, kvalifikacije skoka udalj; Foto: Christian Petersen/Getty Images for World Athletics

Dalj je na programu od 18:09 po lokalnom vremenu, odnosno u 12:09 po srpskom, a prenos će biti na Sport klubu 4, ali nažalost tek od 13 časova.

Nakon Kine, pre finala u Judžinu, održaće se još jedan miting u Briselu 8. septembra na kom neće biti ženskog skoka udalj.

(Atlelx.rs)

Scroll to Top