Milica 3. na mitingu Dijamantske lige: Iz Afrike, preko Katara do Kine i dijamanta!

Na otvaranju letnje sezone Milica Gardašević je nastupila na Dijamantskoj ligi u Šangaju i osvojila je 3. mesto sa skokom od 6,52 metra.

Nakon tronedeljnih priprema u Južnoj Africi, a potom i desetodnevnih u Kataru Milica Gardašević je otišla da otvori sezonu u dalekoj Kini na drugom mitingu Dijamantske lige ove sezone i prvom na kojem je u programu bio i ženski skok udalj.

Prvi nastup u Kini ostaće joj u lepim sećanju jer je uspela da se domogne dijamanta namenjenom osvajaču trećeg mesta na mitingu. Do ovog uspeha Milica je došla zahvaljujući skoku iz prve serije od 6,52 metra.

Milicac Gardašević, DL Šangaj 2024
Dijamantska liga, Šangaj 2024. – 27. april – Milica Gardašević sa osvojenim dijamantom za osvojeno treće mesto na mitingu; Foto: privatna arhiva

Bolje od srpske daljašice bile su samo Amerikanka Kaneši Bruks sa 5,59 metara i Marte Koala iz Burkine Faso sa 6,68 metara.

Pored skoka iz prve serije Gardaševićeva je skočila još 6,44 i 6,36 metara, a pored ova tri ispravna skoka imala je i tri prestupa.

Iza nje ostale su Tara Dejvis Vudhol, bronzana sa SP iz Budimpešte Alina Rotaru Kotman, bronzana sa dvoranskog Evropskog prvenstva Španjolka Fatima Diame, vicešampionka sveta iz 2022. sa otvorenog i iz dvorane Ese Brume

Naredni miting Dijamantske lige održaće se u Dohi i na njemu će nastupiti Angelina Topić, dok Milicu Gardašević naredno takmičenje očekuje u Banjskoj Bistici 19. maja.

(Atlex.rs)

Scroll to Top