Zemunska Mladost proslavila 65. rođendan: Monografija kluba puna trofeja (FOTO)

Jedan od najstarijih atletskih klubova u Srbiji je zemunska Mladost koja je ovog vikenda proslavila 65. rođendan, a tim povodom objavljena je nova monografija kluba.

Svečanost je održana sedmog decembra u Domu vazduhoplovstva u Zemunu gde se okupio veliki broj  prijatelja kluba ali i bivših i sadašnjih atletičara.

Jedan deo trofeja iz bogate istorije kluba bio je predstavljen posetiocima, a prisutnima su se obraćali izmeđuostalih i Slobodan Popović jedan od najuspešnijih članova Mladosti u istoriji kluba, potom Miroslav Novaković nekadašnji državni rekorder, a sada predsednik kluba, Sanja Gligić generalni sekretar ASB-a, predstavnici opštine, ali i sami autori monografije dr Višeslav Krsmanović i njegova ćerka dr Sanja Krsmanović Veličković.

Monografija 65 godina AK Mladost Zemun
Oboležavanje 65. godišnjice atletskog kluba Mladost iz Zemuna, monografija dr Višeslav Krsmanović; Foto: Atlex

U publici je bilo mnogo šampiona poput Dejan Jovković nekadašnjeg član kluba i člana čuvene ”bele štafete”, Dijana Ištvanović jedne od najbržih žena svih vremena u Jugoslaviji…

Pored nove monografije prikazana je i ona koja je napravljena za 40. godišnjicu.

Dugu i uspešnu tradiciju zemunska Mladost i danas nastavlja da stvara zahvaljujući treneru Goranu Radoji koji u svojim redovima ima mlade šampione kao što su Dimitrije Novaković, Tomislav Isailović, Marko Vlahović, Nemanja Dostanić, Zorana Rokavec…

Sve fotografije

(Atlex.rs)

Scroll to Top