Prvi humanitarni miting ”Za Sofijin prvi korak”: Nakon 4 godine održano takmičenje na Marakani (VIDEO)

Iako su sva takmičenja odložena zbog novog porasta obolelih koronavirusom u Srbiji atletski klub Top Džamp organizovao je humanitarni miting, nalik onima u Dijamantskoj ligi, u skoku udalj i troskoku iz baze poštujući sve mere zaštite.

Prvi u nizu humanitarnih mitinga ”Za Sofijin prvi korak”, u organizaciji AK Top Džampa, ima za cilj da prikupi sredstava za lečenje Sofije Markuljević. Od ukupne sume, koja je neophodna za lečenje od teške i retke bolesti, koji iznosi 2,5 miliona dolara, nedostaje još samo oko 400.000.

Za Sofijin prvi korak, AK Top Jump
Za Sofijin prvi korak – Angelina Topić, Marija Nišić, Teodora Boberić, AK Top Jump; foto: privatna arhiva

Ovo takmičenje za mlade daljašice i troskokašice koji su ugovorili klubovi AK Top Džamp i AK Mladost Zemun trebao je da se održi u sredu 15. jula u Sremskoj Mitrovici, ali zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u tom gradu stadion je zaključan do daljnjeg.

Zbog toga su organizatori takmičenje premestili na stadion Crvene zvezde. Tako je popularna Marakana nakon četiri godine ugostila jedno atletsko takmičenje.

Kako nove mere propisuju maksimalno 10 osoba na jednom mestu, takmičilo je ukupno 7 devojčica (tri u dalju i četiri u troskoku) uzrasta od 2003. do 2007. godišta. Skakalo se ispod istočne tribine, roditelji su sedeli na tribinama sa razmakom minimum dve stolica, a treneri su stajali u prvim stazama (više od 5 metara udaljeni od takmičarki). Prisutan je bio bio delegat, zapisničar i troje sudija.

U skoku udalj učestvovalo je 3 devojčice uzrasta u14 (mlađe pionirke), a najbolji rezultat ostvarila je Marija Nišić iz Top Džampa koja je skokom od 5,58 metara, uz odličan vetar od 1,4 metara u sekundi u leđa, izjednačila državni rekord za mlađe pionirke koji je pre dve godine postavila Jovana Mićić.

Troskok je bio namenjen za mlađe juniorke (u18), a najbolja je bila još jedna atletičarka Top Džampa Teodora Boberić (2005. godište) koja je skokom od 12,18 metara izjednačila državni rekord za starije pionirke.

Treba napomenuti da su atletičarke skakale iz baze, koja je u dalju bila dubine 80, a u troskoku 90 centimetara.

U dosadašnjoj borbi za Sofijin prvi korak AK Top Džamp je sa svojim prijateljima već uplatila sumu od oko 200.000 dinara.

Pridruži se akciji i pošalji SMS na 3030 sadržine 797!

Atletski miting ''Za Sofijin prvi korak'' - rezultati

(Atlex.rs)

Scroll to Top