Vuleta ”debituje”: Prvenstvo Srbije okupiće gotovo sve najbolje atletičare ovog vikenda u Dvorani!

Dvoransko prvenstvo Srbije održaće se ovog vikenda (5., 6. februara) u Atletskoj dvorani, a svoje nastupe potvrdili su gotovo svi najbolji atletičari predvođeni Ivanom Vuletom (ex Španović).

Spektakl se sprema ovog vikenda u beogradskoj Atletskoj dvorani jer je na programu najvažnije takmičenje – seniorsko prvenstvo država sa početkom od 13:45 i u subotu petog i u nedelju šestog februara i trajaće sve do 18 časova oba dana. Organizator, Srpski atletski savez, obezbedio je direktne prenose oba dana (prvi dan / drugi dan)

Nakon višemesečnih priprema u Dubaiju prvo ovosezonsko takmičenje imaće Ivana Vuleta koja će po prvi put skakati pod novim prezimenom.

Ivana Španović, dvoransko prvenstvo Srbije 2021
Dvoransko prvenstvo Srbije 2021. – 6. februar, Ivana Španović, skok udalj; Foto: Atlex

Pored nje u skoku udalj skakaće i Milica Gardašević, Sara Lukić i novopečena reprezentativka Ljubica Simović.

Kod muškaraca kao po običaju velika borba će se voditi između Lazara Anića i Strahinje Jovančevića. Anić se pre dve nedelje vratio u Srbiju nakon višemesečnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama i ovo će mu biti drugo takmičenje posle seniorskog mitinga prošle nedelje. Sa druge strane Jovančević je takmičio i na prvenstvu Beograda i ovog utorka u Zagrebu na Tromeču.

Strahinja Jovančević, Dvoransko prvenstvo Beograda 2022
Dvoransko prvenstvo Beograda 2022 – 15. januar, Strahinja Jovančević (Crvena zvezda), skok udalj; Foto: Atlex

Od povrede se oporavio Asmir Kolašinac. Njemu je na jednom treningu pukao biceps, ali je jedan od najiskusnijih bacača uspeo da se oporavi nakon hirurške intervencije koju je imao u Banja Luci. Armin Sinančević ipak neće takmičiti. Najbolji atletičar Srbije je povređen, a pored toga i koronavirus je uspela da ga ”zakači”.

Asmir Kolašinac, bacanje kugle 2020/2021
”Novogodišnji miting” AK Crvene zvezde 2020. – 26.decembar, Asmir Kolašinac (BAK), bacanje kugle; Foto: Atlex

Za razliku od njega koronavirus je uspešno preležala Ivana Ilić i ona će trčati na prvenstvu Srbije. Zbog bolesti je propustila Tromeč, ali spremno dočekuje vikend. Prvi favorit ipak će biti Milana Tirnanić koja je prošlog vikenda umalo ispunila normu za dvoransko Svetsko prvenstvo. Ona je na Tromeču trčala rezervisano zbog osećaja umora, ali kaže da će to sve biti kako treba do subote.

U muškoj konkurenciji najveći favorit je Aleksa Kijanović dok će se velike borbe voditi za ostale dve medalje.

Prvenstvo Srbije 2021 - 100m devojke finale
Vodiće novu veliku borbu za zlato – Milana Tirnanić i Ivana Ilić – Prvenstvo Srbije 2021, Kraljevo – 5. jun, 100m devojke finale; Foto: Atlex

Nakon povrede vraća se i Boško Kijanović. On je krajem prošle godine povredio zadnju ložu. Oporavak nije išao baš planirano ali najbolji srpski 400-metraš kaže da je spreman za dobru trku, a glavni konkurent i neko sa kim voli da trči je Jovan Stojoski iz Makedonije koji će trčati VK. Njihovi dueli su uvek zanimljivi i puni međusobnih napada tako da se sigurno očekuje veoma uzbudljiva trka. Podsetimo, i Stojoski je imao nezgodnu povredu na početku pripremnog perioda kada je na treningu ne svojom krivicom polomio ruku pa je praktično treninge i deonice radio sa jednom rukom više nedelja.

Elzan Bibić je nakon ponovnog oborenog državnog rekorda spreman da i pred publikom u Beogradu istrči dobro i na 1500 i na 3000 metara.

Na preponama kao i prethodnih godina Anja Lukić i Milica Emini će voditi veliku borbu za zlato. Na Tromeču je Eminijeva bila ”za dlaku” brža.

Elzan Bibić, 3000 metara, Dvoransko prvenstvo Srbije
Dvoransko prvenstvo Srbije, 1.-2. februar 2020., 800 metara, Elzan Bibić; Foto: Atlex

Listu svih prijavljenih možete pogledati ovde.

PS – SATNICA

(Atelx.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template