Novi državni rekord: Maje Ćirić – 52,33s (VIDEO)

Godine su samo broj, nema mladih i starih sportista već samo onih koji sada pokazuju rezultate, a najbolji primer toga je Maja Ćirić koja je u 33. godini oborila državni rekord Srbije na 400 metara u dvorani – 52,33!

Na mitingu Svetskog tura u češkom gradu Ostravi Maja Ćirić je istrčala trku života na 400 metara. Nakon što je 23. januara na I seniorskom mitingu u Beogradu istrčala drugi rezultata karijere – 52,88s, čime je ispunila normu za dvoransko Svetsko prvenstvo, Ćirićeva je sad nadmašila i taj rezultat.

Fantastična forma praćena ličnim rekordom na 60 metara i odličnom prvom trkom na 400 metara krunisana je novim rekordom Srbije u ovoj disciplini, a ono pravo tek očekuje Maju jer je Svetsko prvenstvo za gotovo dva meseca.

U veoma jakoj trci Maja je kroz cilj prošla kao druga za 52,33 sekunde dok je pobednica Nemica Korina Švab postavila rekord mitinga i najbolji rezultat na svetu ove godine sa 51,68 sekundi.

Prethodni rekord Srbije u ovoj disciplini takođe je bio u vlasništvu Ćirićeve i datira iz 2018. Ona je u Beču 20. januara istrčala 52.78 sekundi i sve do ove godine nije uspevala da ponovo istrči brže od 53 sekunde.

Sa punih 32 godine ( 7. novembar 1989.) Maja je pokazala da se uz kvalitetan rad i posvećenost može doći do velikih rezultata bez obzira koliko neko ima godina.

(Atlex.rs)

Scroll to Top