Povreda Boška Kijanovića: Da li je zimska sezona dovedena u pitanje?! (VIDEO)

Jedan od najboljih srpskih atletičara Boško Kijanović doživeo je nezgodnu povredu na reprezentativnom testiranju u sredu 22. decembra.

Najbolji sprinteri Srbije na 60/100 i 400 metara okupili su se u sredu u hotelu M gde će provesti narednih nedelju dana na mini pripremama, a u sklopu toga prvi dan su iskoristili za testiranje brzine.

Na treningu se merilo 30 metara leteće elektronski. Svaki od 17 atletičara je imao pravo na 3 pokušaja.

Najbolji rezultat imao je Boško Kijanović, potom nešto malo slabije njegov stariji brat Aleksa, a gotovo identično trčao je i Stefan Mihajlov.

Međutim umesto uspešnog treninga i dobrih rezultata sve je to ostalo u senci povrede Boška Kijanovića.

Dvorana je bila nešto hladnija, a tražio se maksimalni sprint i trening možda čak i malo preran za doba godine/sezone. Boško ko Boško svaku deonicu radi na ”nož” maksimalno pa je tako radio i sve tri na ovom testiranju samo što ga je u poslednjoj u poslednjim metrima izdala leva zadnja loža.

Kako je prošao kroz cilj čuo se strašan krik. Kada se zaustavio i kada se videlo da se drži za ložu svi su krenuli da vide šta se desilo, ali je svima odmah bilo jasno da je došlo do nezgodne povrede.

U četvrtak bi trebalo da se odradi pregled nakon što prođe potrebnih 24 sata i onda će se znati težina povrede i koliko će trajati povratak na stazu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top