Vilagoš prvi put baca seniorsko koplje: Prvenstvo Vojvodine za juniore okupiće kvalitetne mlade atletičare regiona, ali i nekih od najboljih seniora Srbije! (FOTO)

U subotu 22. avgusta u Novom Sadu održaće se prvenstvo Vojvodine za juniore, Adriana Vilagoš će po prvi put u karijeri bacati seniorsko 600-gramsko koplje, a u sklopu tog takmičenja održaće se i discipline van konkurencije na 400 metara sa preponama, 100 metara, 400 i 800 metara dok će u pojedinim tehničkim disciplinama nastupiti još po koji senior.

Takmičenje počinje u 16 časova ženskim troskokom, a završava se oko 20 časova štafetama 4×100 metara.

Možda najbolji pojedinci ovog takmičenja biće Adriana Vilagoš, Marina Živković i Andrea Sremac.

Vilagoš će od 17 časova po prvi put u karijeri bacati seniorsko koplje od 600 grama. Treba napomenuti da devojčica iz Sente ima tek 16 godina. Njena klupska drugarica Virag Bači bacaće 500-gramsko, a u ovoj disciplini takmičiće se i najbolja kopljašica Srbije Marija Vučenović.

Marina Živković, skok uvis
Dvoransko prvenstvo Srbije u višeboju 2020 – 20. februar, skok uvis, Marina Živković; Foto: Atlex

Talentovana višebojka Marina Živković na ovom šampionatu, nedelju dana pred državno prvenstvo, takmičiće se u disciplinama skok uvis, 100 metara sa preponama i 800 metara.

Andrea Sremac se posle odličnih rezultata u sprintu na 60, 100 i 200 metara, a ovog leta uglavnom trči 400 metara. Devojka iz Zrenjanina nije prva sprinterka koja je pokazivala odlične rezultate u kraćim sprinterskim disciplinama pa je prebačena na 400 metara. Ostaje da se vidi da li će joj to sad postati glavna disciplina ili će ponovo ”harati” kratkim sprintom.

Stokić, Sremac, Vučak, Bukvić - Prvensstvo Beograda za juniore 2020
AndreaSremac (plavi dres) na prvenstvo Beograda za juniore 2020. – 14. jun, 100m devojke finale – Lena Stokić (Crvena zvezda, Andrea Sremac ( Zrenjanin vk), Vanja Vučak (OAK Beograd), Marija Bukvić (Mladost Zemun); Foto: Atlex

U skoku dalj pored pet prijavljenih skakača takmičiće i dva seniora Petar Milinkov i jedan od najboljih mladih paraolimpijaca Nemanja Matijašević. Kod devojaka devet će skakati u konkurenciji, a pridružiće im se Milica Gardašević i Sara Lukić.

Van konkurencije biće održane tri trkačke discipline za seniore i jedna za mlađe pionirke. Na 100 metara biće održane po dve trke u obe konkurencije, a ponovo će u Novom Sadu trčati Milana Tirnanić dok će ovog puta, za razliku od prošle nedelje, doći i Aleksa Kijanović, zajedno sa bratom Boškom. Na 100 metara sa preponama nadmetaće se dve najbolje srpske preponašice Anja Lukić i domaća Milica Emini, a biće održana i trka na 400 metara za muškarce, dok će duplo dužu deonicu trčati mlađe pionirke.

Prvenstvo Vojvodine za JUNIORE 2020 - satnica Prvenstvo Vojvodine za JUNIORE 2020- startne liste

(Atlex.rs)

Scroll to Top