Angelina oborila državni Ivane Španović: ”Očekivanja stvaraju pritisak, a ja težim samo da dam sve od sebe”!

Angelina Topić je posle obaranja svih rekorda u skoku uvis počela da postavlja rekorde i u dalju pa je tako na Tromeču nadmašila državni rekord Srbije za juniorke koji je držala Ivana Španović skočivši 6,57 metara.

U Atletskoj dvorani u Beogradu 24. januara održan je Tromeč, takmičenje reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije, a rezultat koji je svakako obeležio ovo takmičenje je obaranje rekorda Srbije za juniore Angeline Topić u skoku udalj.

Nije greška, Angelina je umesto visa skakala dalj sa jasnim motivom da nadmaši juniorski rekord Srbije od 6,53 metra koji drži Ivana Španović i u tome je uspela.

Punih 17 godina ovo je bio U18 i U20 rekord Srbije. Mlađe juniorski će verovatno dočekati punoletstvo dok se Topićeva postarala da juniorski ne dočeka skočivši fantastici 6,57 metara u trećoj seriji na Tromeču čime je odnela pobedu. Nakon 6,30 i 6,33 metra iz prve dve serije, Angelina je odjavila nastup nakon što je ispunila cilj da postane državna rekorderka u još jednoj disciplini.

Pored rekorda koje drži u visu u svim uzrastima, Topićeva je pokazala da je odlična i daljašica, da spada u sam vrh srpskog dalja svih vremena, ali i evropskog. Koliko je ovo vredan rezultat govori podatak i daj e za svega 13 centimetara kraći od norme za Evropsko prvenstvo u Rimu koje će se održati ovog leta.

Angelina Topić, dalj, Tromeč 2024
Tromeč 2024 – 24. januar – Angelina Topić, skok udalj; Foto: Atlex / Lidija Lazić

Prezadovoljna sam današnjim takmičenjem. Danas sam se takmičila u skoku udalj, i plan je bio da se što manje umorim, i da iz što manje pokušaja skočim što više. Hvala Bogu to sam i uspela, iz trećeg pokušaja sam skočila svoj lični rekord u dvorani, što je ujedno i državni rekord u juniorskoj konkurenciji. Tek je početak sezone, i nisam mogla da je počnem na boljoj nozi. Očekuje me mnogo takmičenja, i evo već za tri dana se takmičim na juniorskom državnom prvenstvu ovde u dvorani, gde ću skakati i udalj i uvis. Svaki sledeći vikend me čeka po jedno takmičenje, tako da mi je vrlo drago da sam ovako krenula i vrlo sam uzbuđena za celu sezonu – rekla je Angelina za Telegraf.

Što se očekivanja tiče Topićeva je tu bila veoma jasna – ne očekuje ništa jer očekivanja stvaraju pritisak, a to ne želi.

– Nemam očekivanja, nikad ih nisam ni imala, ona na koja vi mislite. Moja očekivanja su da uvek dam sve od sebe, da budem što bolja tog dana kada takmičenje dođe. U smislu rezultata, ja nikada očekivanja nisam ni imala. Smatram da očekivanja stvaraju nepotreban pritisak, tako da, kao što sam rekla, očekujem da dam sve od sebe, i da posle takmičenja kažem da bolje nisam mogla – zaključila je Topićeva.

(Atlex.rs)

Scroll to Top