Adriana Vilagoš novu godinu čeka u Dohi: Lakat je dobro, ali će tek biti testiran

Najbolja mlada atletičarka Balkana Adriana Vilagoš otputovala je na jednomesečne pripreme u Dohu zajedno sa majkom/trenerom Đerđi Vilagoš i sparing partnerkom Virag Bači.

Dok se većina srpskih atletičara opredelilo da pripreme obavi na Tenerifima ili u Južnoj Africi, novopečeni članovi AK Bačka Topola (TSC) odučili su se da to učine na arapskom poluostrvu. Adriana i Đerđi Vilagoš i Virag Bači će od 16. decembra do 13. januara boraviti u Dohi.

Tamo će Adriana proslaviti i 20. rođendan (2. januara), a kako kaže Đerđi tada bi trebalo i da po prvi put baca koplje iz zaleta još od Svetskog prvenstva.

Zbog povrede lakta na treninzima nije bacala koplje još od aprila. Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, kada je sa 58,65 metara osvojila deveto mesto, poslednji put je uopšte koristila ovu spravu – započela je razgovor za Sportski Žurnal Đeriđi Vilagoš.

Od tada je na svakodnevnim terapijama koje traju rezultate, ali pravi test će uslediti tek kada počne da baca iz zaleta, što će se desiti za koju nedelju.

– Sve je prošlo najbolje moguće. Terapije koje je radila svih prethodnih meseci, verovatno su dale rezultate. Krenula je da baca iz mesta, ali nije još koristila zalet. To su zapravo uvodni, lagani hici, takozvana zabadanja. Imaćemo ovde više bacačkih treninga i tek na trećem ili četvrtom koristiće zalet. Onda ćemo da vidimo stvarno stanje ruke. Sada, kod drugih aktivnosti – bacanje medicinke, vežbi snage… nema nikakvih problema. Nadam se da smo sanirale povredu.

Adriana će 2024. verovatno otvoriti na Bacačkom prvenstvu Evrope koje će se održati 9.-10. marta u portugalskoj Lerii.

(Atlex.rs)

Scroll to Top