Srbija čeka 10 godina na evropsku ”Zvezdu u usponu”: Angelina Topić u konkurenciji za laskavo priznanje!

Nakon što je Evropska atletika objavila listu kandidata za najbolje atletičare ”starog kontinenta” saopštene su i liste za najbolje mlade atletičare za 2023., odnosno za ”Zvezde u usponu” među kojima je i Srpkinja Angelina Topić.

Juniorska šampionka Evrope, 3. na Dijamantskoj ligi, 4. na Svetskom prvenstvu i državna rekorderka Srbije u skoku uvis jedna je od glavnih kandidata da postane prva srpska atletičarka sa zvanjem ”Zvezda u usponu” Evropske atletike.

Konkurentkinje Angelini su: Rasidat Adeleke, Agate Kaune, Olivija Girt, Larisa Japićino , Jana Koščak, Silja Kosonen, Nina Čioma Endubisi, Alida van Dalen i Odri Vero, a za Topićevu možete glasati putem društvenih mreža i Instagram objave EA na ovom linku. Opširnije o svim kandidatima kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji možete pogledati ovde.

Angelina Topić, kandidat za Zvezdu u usponu EA za 2023
Angelina Topić, kandidat za nagradu ”Zvezda u usponu” od strane Evropske atletike za 2023.; Foto: EA

Nagrada koja je ustanovljena 2007. samo je jednom pripala srpskom atletičaru. To je bilo, sada već, čuvene 2013. kada je Emir Bekrić napravio jedno od najvećih svetskih čuda u trkačkim disciplinama i sa 22 godine, skroz neočekivano, došao do bronzane medalje na 400 metara prepone. Te godine proglašen je za ”Zvezdu u usponu” Evropske atletike.

Tačno 10 godina kasnije Srbija ima velike šanse da ponovo dobije ”Zvezdu u usponu”.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs