Još kao mala sanjala je da skače na ovom mitingu, došla je i dva puta oborila državni rekord: Angelina Topić – 197cm!

Na Silver miting u Banjskoj Bistrici u Slovačkoj Angelina Topić je fantastično skakala i čak dva puta nadmašila rekord Srbije od 194 centimetara koji sada iznosi 197 centimetara.

Kako je ranije izjavila, još kao mala sanjala je da nastupi na prestižnom visaškom mitingu ”Banjska Bistrica latka” i želja joj se ispunila u 18 godini.

Nastup na ovom takmičenju silno ju je motivisao tako da je sve visine preskakala iz prvog pokušaja i čak dva puta je nadmašila rekord Srbije.

Počela je na 180, potom je prešla na 185 i 190, da bi se onda lestvica podigla na 193 centimetar. To je bilo samo jedan centimetar niže od njenog i rekorda Srbije u dvorani, ali je i to bez ikakvih problema savladala.

Sledeća visina bila je 1 centimetar više od rekorda – 195. Bez ikakvih problema, iz prvog pokušaja Angelina je savladala i ovu visinu.

 

Na red je došla visina od 197 centimetara, visina koju je samo dva puta do sada uspela da savlada i to na otvorenom, u dvorani nikada.

Letvica se malo tresla, ali je ostala da stoji i Angelina je i ovu visinu preskočila u prvom pokušaju i tako za samo nekoliko minuta ponovo postavila novi rekord Srbije za juniore i seniore u dvorani koji sada iznosi 197 centimetara. 

 

Nakon toga na red je došao prvi napad na 2 metra u dvorani u karijeri. Rušila je sva tri puta, ali su joj prethodni skokovi doneli pobedu na ovom izuzetno cenjenom mitingu za visaše koji se ove godine održao jubilarni 30. put.

Eleanor Peterson, svetska šampionka iz 2022. i vicešampionka iz 2023. preskočila je 193 centimetara i zauzela je tek 5. mesto dok je drugo mesto zauzela Slovenka Lia Apostolovska koja je jedina pored Topićeve preskočila 195 centimetara.

(Atlex.rs)

Scroll to Top