Angelina među top 3, ali nema Ivane: EA skratila liste za godišnje nagrade

Evropska atletika skratila je liste nominovanih za najbolje u 2023. na top 3 u kojima je ostala Angelina Topić za ”Zvezdu u usponu”, ali nema Ivane Vulete za najbolju atletičarku Evrope.

Po malo iznenađujuće u najbolje tri atletičarke Evrope za 2023. po Evropskoj atletici ne spada svetska šampiona i pobednica Dijamantske lige u dalju Ivana Vuleta.

U konkurenciji su ostale maratonka Femke Bol (400 i 400 metara prepone), Jaroslava Mahučih (skok uvis) i Maria Perez (brzo hodanje).

Međutim Srbija ima predstavniku u top 3 za ”Zvezdu u sponu” jer je filter ’’preživela’’ Angelina Topić. Ona se našla u konačnom izboru za zvezdu u sponu Evropske atletike i za ovo laskavo priznanje, koje Srbija nije dobila punu deceniju boriće se sa 400-metrašicom Rašidat Adelke (21, Irska) i Agate Kaune, trkačicom na 3000 i 5000 metara (19, Letonija).

U subotu 21. oktobra biće poznati pobednici u svim kategorijama na svečanosti koja će se održati u Viljnusu (Litvanija) sa početkom od 21 čas.

Pobednici će se dobiti nakon sabiranja glasova Stručnog saveta SA (50%), atletičara i atletičarki (25%) i publike putem društvenih mreža (25%).

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs