Sahranjen Ismail Mačev: Kovčeg izneli članovi najbrže bele štafete

Ismail Mačev sahranjen je danas na groblju u Vrčinu, a ni sneg, ni hladnoća, ni udaljenost nisu sprečili veliki broj prijatelja i kolega da se okupi i odaju poslednju počast Makiju koji je preminuo 21. januara.

Groblje i crkva bili su mali za sve koji su došli da se pozdrave od Mačeva. Od mnogobrojnih trenera iz cele Srbije, funkcionera, sudija, sadašnjih i bivših atletičara, porodice, prijatelja… svi su se danas okupili na vrčinskom groblju kako bi se oprostili od svog prijatelja.

Jako dirljiv trenutak je bilo kada su Makijevi drugari iz čuvene tokijske štavete, takozvane ”Najbrže bele štafete” iznosili kovčeg iz crkve. I oni koji su se do tad nekako suzdržavali od suza, pustili su je ugledavši tu scenu. Dejan Jovković, Nenad Đurović i Slobodan Branković, oni sa kojima je Maki dotakao zvezde, oni sa kojima je provodio dane i dane, silne muke i napore, suze, znoj ali i sreću, okupili su se posle mnogo vremena kako bi na večni počinak odneli svog duga.

Tu su još bili i Slobodan Popović koji je takođe sa njima činio ubitačnu srpsku četristometrašku ekipu i bio deo te ekipe, Zoran Dimić takođe bivši atletičar i veliki Makijev prijatelj kako na stazi tako i van nje i Makijev zet, muž njegove najstarije ćerke Tatjane, Milisav. Oni sa kojima je Maki dotakao zvezde odneli su ga na večni počinak i među zvezde.

Maki je sahranjen uz Zvezdinu zastavu na kovčegu.

Maki je iza sebe ostavio divnu i veliki porodicu. Majku Evicu (84 godine), suprugu Vukicu, tri ćerke Tatjanu, Tamaru i Dejanu, i dva unuka koje mu je podarila najstarija ćerka Tatjana, Ninu i Filipa.

Nikad pre objavljeni snimak

Pre više od godinu dana, nakon što je Mačev bio uspešno operisan napravili smo bili kratki intervju sa njim. Zbog lošeg kvaliteta snimka nikada ga nismo objavili. U znak sećanja na čoveka koji je plenio dobrotom i pozitivnim duhom, puštamo vam ovaj video sad. Ovo je bio naš poslednji zabeleženi razgovor sa Makijem, a mislimo da i niko posle toga, s obzirom na okolnosti, nije snimio razgovor sa njim.

Neka ti je Maki laka zemlja i večna slava!

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top