Blizu je napokon i ta osmica na otvorenom: Strahinja Jovančević – 7,95m!

Posle nastupa u Zenici Strahinja Jovančević se uputio ka Kipru, gde je skoro mesec dana bio na pripremama. Da mu ovo ostrvo prija pokazao je i na takmičenju gde je skočio drugi rezultat karijere – 7,95m!

Na daržavnom prvenstvu Kipra, naš najbolji daljaš skako je VK i postigao je fantastičan rezultat.

Rekord na otvorenom Jovančeviću iznosi 7,98m koje je skočio prošle godine u Beranama. Pre toga imao je 7,92m iz 2016. kada je tim skokom osvojio prvo mesto na Balkanijadi u rumunskom Piteštiju.

Sada je Strahinja pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da je ova 2019. njegova godina.

Sistem takmičenja je takav da su svi morali prvo da prođu kvalifikacije, kao na nekom velikom takmičenju. Razlika između njih i finala je bilo sat vremena.

Strahinja je u prvom skoku skočio 7,10m i kao prvi se kvalifikovao u finale gde je bio 8 najboljih.

Sat vremena kasnije usledilo je i finale. Atletičar Crvene zvezde u prvoj seriji skočio je 7,66m. Nakon toga usledele su dve serije sa prestupom pa onda 7,70m.

Kako to uvek biva kada je Strahinja Jovančević u pitanju, još od malih dana, uvek je najbolje skakao u poslednjoj seriji. Da li mu treba više da se ”zagreje” ili najbolje radi pod pritiskom, bilo kako bilo, i treći skok preko 7,90m na otvorenom ostvario je u 6. seriji.

Posle trećeg prestupa u petoj, usledeo je magičan skok od 7,95m u poslednjoj.

Takmičenje na Kipru, skok udalj, StrahinjaJovančević
Takmičenje na Kipru, skok udalj, StrahinjaJovančević

Posle nekih osporavanja tih 7,98m iz Berana, više nema nikakvih dilema da su svi tamošnji rezultati više nego regularni, a da je Strahinja na dohvat još jednog svog sna – skoka preko 8m na otvorenom.

(Atlex.rs)

Scroll to Top