Dvorana otvorena i subotom: Reprezentativci dobili dodatni dan za treninge, apel na atletske škole! (SPISAK)

Zbog pandemije koronavirusa rad Atletske dvorane je ove sezone redukovan u odnosu na predhodne, zbog toga su vrata ”kuće” Srpske atletike bila otvorena samo radnim danima, ali od ovog vikenda subotom će moći da treniraju reprezentativci.

Mere za sprečavanje širenja pandemije COVID-19 uzrokovale su promenama termina ove sezone u Atletskoj dvorani. Na sreću svih, za sada sam njen rad nije doveden u pitanje, ali je zbog velikog broja dece atletskih škola njihov termin morao da se produži sa jednog na dva sata. Time su morali da budu spojeni pioniri, juniori i senioru u jedan termin.

Međutim najveći problem je bio taj što dvorana nije radila subotom.

Nakon konsultacija Srpski atletski savez je odlučio da otvore vrata i subotom, ali samo za reprezentativce.

Spisak čini 60 seniorskih i juniorskih imena te 64 imena mlađih juniora i pionira i još 45 atletičara/ki do 18 godina iz Beograda i okolineOni će moći subotom da treniraju od 10-13 časova.

Strahinja Jovančević, Crvena zvezda, dvorasnko prvenstvo Srbije 2019
Dvoransko prvenstvo Srbije 2019., atletska dvorana Beograd; Strahinja Jovančević, skok udalj, Crvena zvezda; Foto: Atlex

Savez u saopštenju navodi da trenutno nisu u mogućnosti da svima pruže mogućnost da koriste dvoranu i subotom zbog mogućeg dolaska velikog broja atletičara istovvremeno, ali da se nadaju da će se situacija sa koronavirusom i mera zaštita uskoro promeniti i da će vrata Atletske dvorane uskoro biti svima otvorena i subotom.

Inače termini radnim danima ostaju isti: pioniri/juniori/seniori 9-12 i 15-18; atletske škole 18-20 s tim što u sredu 11. novembra dvorana neće raditi zbog državnog praznika.

Apel atletskim školama

Zbog velikog broja dece u atletskim školama SAS je odlučio da ove sezone najmlađima produži termin sa sat na dva sata pa tako sad oni mogu da obavljaju treninge i od 18-20 časova svakog radnog dana.

Međutim novi termin od 18-19 je u potpunosti neiskorišćen. I dalje se prave velike gužve u terminu od 19-20 časova dok je dvorana gotovo prazna sat vremena ranije.

Kako bi ispoštovali sve, ali i mere zaštite protiv COVID-19 Srpski atletski savez apeluje na klubove i trenere atletskih škola da više koriste novi termin koji je omogućen da bi se rasteretio stari.

Saopštenje SAS-a:

Atletske škole - dopis za termine

(Atlex.rs)

Scroll to Top