Kolašinac potvrdio odličnu formu: Ponovo preko 21 metar (VIDEO)

Nakon oborenog državnog rekorda 28. decembra na ”Novogodišnjem mitingu”, Asmir Kolašinac je i na prvom takmičenju u 2020. godini bacio preko 21 metra.

Aleksa Kijanović je oborio državni rekord na 60 metara, dok je Kolašinac potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, tačnije u nikad boljoj jer je drugo takmičenje zaredom bacio kuglu preko 21 metra.

Na seniorskom Prvenstvu Beograda Kolašinac je pobedio hicem od 21,01 metar, što je treći najdalji hitac u istoriji Srbije u dvorani. Bio bi i najdalji da na ”Novogodišnjem mitingu” Crvene zvezde 28. decembra prošle godine nije bacio prvo 21,06 a potom i 21,02.

Kolašinac je već u drugoj seriji bacio ovaj rezultat, a dodatni motiv mu je bio veliki broj ljudi koji su se okupili oko bacališta da ga bodre.

Treba istaći i dobar nastup mladog Veljka Nedeljkovića (1998. godište) koji je bio drugi sa hicem 17,34 metra. Kao i Kolašinac iNedeljković je bio bacio lični rekord na ”Novogodišnjem mitingu” 17,75.

Naredno takmičenje Asmiru će biti Tromeč Srbije-Slovenije-Hrvatske 22. januara u Novom Mestu, dok će domaća publika imati prilike ponovo da ga vidi na Prvenstvu Srbije 1. i 2. februara.

(Atlex.rs)

Scroll to Top