Prošireni program Belgrade meeting-a: Uživo prenos, besplatan ulaz, brojne zvezde, ”mini Balkanijada”…

Osmo izdanje dvoranskog mitinga koje od prošle godine nosi ime Belgrade indoor meeting (ranije Serbian open) održaće se 15. februara, a zbog otkazivanja Balkanijade Srpski atletksi savez je odlučio da proširi program.

Balkanijada je zvanično otkazana zbog stravičnih zemljotresa i stradanja u Turskoj i Siriji (Istanbul je trebalo da bude domaćin), zbog toga su mnogi atletičari uputili pozive Belgrade meetingu sa molbom za nastup na ovom takmičenju. Zbog toga je SAS odlučio da proširi program, a RTS će prenositi centralni deo koji je od ranije bio dogovoren i koji će trajati od 16:30-19 časova.

Ulaz će biti slobodan, ali pošto je kapacitet ograničen svi koji žele da uživo gledaju takmičenje moraće da dođu do Atletske dvorane da uzmu karte u ponedeljak od 9 do 15 časova i u utorak ako ih ostane u istom terminu.

Organizatori još uvek čuvaju imena svih učesnika, ali ono što je poznato jeste da će jedna od prvih zvezda biti Dina Ešer Smit, britanska sprinterka. Svetska šampionka na 200 metara iz Katara 2019. će u Beogradu trčati 60 metara, a pored nje će biti i Amerikanka Kajla Vajt koja ima lični rekord 7,10 sekundi i dve najbrže Srpkinje Milana Tirnanić i Ivana Ilić.

U muškoj konkur

Angelina Topić, Serbian meeting 2022
7. Belgrade Open 2022. – 7. mart, Štark Arena – Angelina Topić, skok uvis; Foto: Atlex

enciji svoj dolazak je potvrdio sprinter sa Barbadosa Mario Berk sa 6.55 sekundi najboljom trkom u karijeri koji će biti odličan takmac za Aleksu Kijanovića da probije svoju, ali i granicu državnog rekorda od 6,66 sekundi.

U trci na 60 metara prepone očekuje se ponovo Balkanski duel Anje Lukić, Ivane Lončarerk (Hrvatska) i Joni Tomičić-Prezelj, a prva zvezda u ovoj disciplini biće vicešampionka sveta na 100 metara prepone Britani Anderson sa Jamajke.

Kugla će kao i uvek biti izuzetno zanimljiva, a pored dva naša najbolja bacača Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca svoj nastup je potvrdio i aktuelni evropski dvoranski prvak Filip Mihaljević iz Hrvatske.

Zvaničan program startuje u 16:30, pre toga je zakazano svečano otvaranje mitinga, a samo takmičenje bi trebalo da počne koji sat ranije sa dodatnim disciplinama. RTS će uživo prenositi miting od pola pet.

8. belgrade meeting 2023 – satnica

(Atlex.rs)

Scroll to Top