Ivana posle 4 godine ponovo na dvoranskoj Balkanijadi: 12 Srba putuje u Istanbul! (FOTO)

Ove subote 20. februara u Istanbulu će se održati seniorska Balkanijada na kojoj će učestvovati 12 srpskih atletičara, saopštio je danas selektor seniorske reprezentacije Edin Zuković, a među putnicima biće i Ivana Španović.

Najbolja Srpska atletičarka Ivana Španović nastupiće po prvi put na dvoranskom šampionatu Balkana od onog u Beogradskoj areni 2017., a dve godine pre toga je nastupala zaredom u Turskoj prestonici.

Pored nje put Istanbula krenuće još samo 3 devojke, a nakon osvojene bronzane medalje na juniorskoj Balkanijadi Ivana Ilić će trčati i na seniorskoj zajedno sa Milanom Tirnanić. Na ovom takmičenju trčaće i Anja Lukić koja je ove subote zabeležila novi lični rekord na 60 metara sa preponama od 8,23s.

U muškoj konkurenciji takmičiće 8 atletičara.

Armin Sinančević će posle državnog prvenstva bacati i u Istanbulu, udalj će skakati Lazar Anić, a u reprezentaciju se posle duge pauze i prvog nastupa u skok uvis posle više od godinu i po dana i osvojene zlatne medalje na PS vraća Jasmin Halili.

Aleksa Kijanović će posle trka na 60 metara u Poljskoj i Francuskoj trčati i u Turskoj, dok će Boško takmičiti na 400 metara, a na preponama će biti još jedan učesnik predstojećeg prvenstva Evrope Luka Trgovčević.

Na dužim distancama predstavlja će nas Nikola Bursać na 1500 i Miloš Malešević na 3000 metara.

Selektor Zuković će biti vođa puta, a od trenera kao deo stručnog štaba krenuće Darko Šapić, Goran Obradović i Dragan Perić.

Dvoranska Balkanijada 2021 - poziv selektora

(Atlex.rs)

Scroll to Top